Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

Zitten op meubels van lijntjes

“Schetsen Imke, meer schetsen!” Net als bij iedere ontwerper begint mijn proces ook met een brainstormsessie. Inspiratie opdoen. Grootse, maar ook schijnbaar onnozele ideeën snel op papier zetten. Vaak zijn het niet meer dan een tiental lijnen, die een ontwerper weer tot nieuwe inzichten kunnen brengen.

Stijlmagazine-Jinil Park-Drawing-series-armchair-detail-cut.9Zitten op meubels van lijntjes
Nu heeft iedere ontwerper wel eens dromen – of liever nachtmerries – gehad, waarin zijn schetsen tot leven kwamen. En de meeste dromen zijn bedrog… maar die van de Koreaanse Jinil Park kwamen uit.

Zijn ‘Drawing Series’ bestaat uit meubilair, opgebouwd uit aan elkaar gelaste draden met verschillende diktes. De meubelstukken zijn tegen een witte achtergrond gefotografeerd en er zijn geen schaduwen te zien. Het gevoel dat je naar een pagina uit een schetsboek zit te kijken wordt hierdoor versterkt en heel eerlijk; ook ik moest minstens 5 keer kijken om te beseffen dat het hier niet om platte tekeningetjes ging.

Lijnenspel
Het idee achter de Drawing Series ontstond eigenlijk op een vrij logische manier. Park raakte tijdens zijn schetsproces voor een nieuw project gefascineerd door de lijnen die hij op papier zette. Door de manier waarop lijnen elkaar raakten en een object creëerden. Hij besloot een aantal schetsen te kiezen en ze te vervormen tot driedimensionale objecten. “Het belangrijkste in mijn werk is het moment waarop de lijn verstoord of onderbroken wordt. Dat laat de gevoelens, status en emotie van de ontwerper zien.”

Daigo Fukawa
Helemaal uniek is het idee van Jinil Park niet. In 2013 studeerde Daigo Fukawa af aan de Tokyo University of Arts met zijn project ‘Rough Sketch Products’. In een album op zijn Facebookpagina zijn een tiental foto’s te zien van dit project.

Luie stoel?
Ik vind de ontwerpen van beiden ontzettend gaaf! Er is alleen één puntje wat wellicht nog wat aandacht vraagt, wanneer je er over twijfelt of je deze stoelen aan zult schaffen voor aan de eettafel. Zou het nou wel lekker zitten?

Stijlmagazine-Jinil Park-Drawing-series-armchair-detail-cut.1Stijlmagazine-Jinil Park-Drawing-series-armchair-detail-cut.2Stijlmagazine-Jinil Park-Drawing-series-armchair-detail-cut.8Stijlmagazine-Jinil Park-Drawing-series-armchair-detail-11