Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

You can leave your hat on

Bolhoed

Jake Phipps knipoogt met zijn Wooster-lamp naar de vervlogen tijden van de bolhoeden. Het gevoel van de ruimte krijgt direct een beetje status.

Een beetje achtergrond informatie over de bolhoed. Halverwege de 19de eeuw droegen jachtopzieners hoge hoeden. Super onpraktisch door laaghangende takken vielen deze vaak op de grond. Daarom kreeg destijds de respectabele hoedenzaak Lock & Co. uit Londen in 1849 een opdracht. De opdracht kwam van William Coke, Graaf van Leicester, om een nieuw type hoed te ontwerpen eentje die een lage kroon had en nauw om het hoofd sloot. De bolhoed kreeg als naam The Coke. De rest is geschiedenis. De Coke kreeg nog een opleving rond de jaren 50 en 60 maar daarna is het hoofddeksel uit ons modebeeld verdwenen.

 

Stijlmagazine-jake-phipps-jeeves-wooster bolhoed lamp

Verlichting

De Jeeves en Wooster lampen werden geïnspireerd door het werk van René Magritte en ontworpen met een speelse kijk op verlichting. De hoed is een object dat de drager vaak associeert met een bepaalde samenleving, erfgoed of ras. Dit staat op dit moment onder een vergrootglas in onze maatschappij. Laten wij hier bij Stijlmagazine genieten van de aparte design. Dus een bolhoed als lamp zorgt ervoor dat You can Leave your hat on.

Bertie Wooster en Reginald Jeeves

De Bowler en Top Hat zijn klassieke Britse cultuur iconen die een andere tijd van Imperialisme, klasse verdeeldheid en excentriciteit uitbeelden. De lichtbronnen zijn vernoemd naar de meest beruchte dubbele act van auteur PGWodehouse– Bertie Wooster en Reginald Jeeves .

Bolhoed mannen Bertie Wooster en Reginald Jeeves
Bertie Wooster en Reginald Jeeves

Stijlmagazine-jake-phipps-jeeves-wooster.10Stijlmagazine-jake-phipps-jeeves-wooster.3 Stijlmagazine-jake-phipps-jeeves-lichtbron bolhoed

 

Bolhoed lampen in een restaurant - Jake Phipps