Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

Vrolijk Pasen!

Dit weekend is het Pasen. De tijd om een eitje te koken. Ik zal jullie niet vermoeien met mijn kookkunst maar een eitje heel houden is voor mij een uitdaging. Ik was dan ook verbaast bij het zien van de kunst van Franc Grom.

Deze kunstenaar maakt prachtige maar delicate kunstwerkjes en is opgegroeid in Slovenië. In het kleine plaatsje Vrhinka, heeft Franc Grom zich ontpopt tot een respectabele vakman.Stijlmagazine-ei-Franc-Grom-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hij gebruikt een kleine elektrische boormachine en met z’n vaste hand en scherp oog voor detail maakt hij deze ongelooflijk gedetailleerde eierschaal sculpturen. Pas na zijn pensioen begon hij een nieuwe carrière. De inmiddels 72 jarige Grom kan maanden bezig zijn met 1 ei. Een makkelijk model heeft hij binnen twee weken af.

Stijlmagazine-ei-Franc-Grom-2Grom laat zich inspireren door traditionele Sloveense ontwerpen. Het is millimeter werk en ieder ei telt zo’n 2500 tot 3000 gaatjes dus tel maar na hoeveel tijd erin zit. Op dit moment is er maar 1 kunstenaar die deze kunst maakt en zijn echte collector items. Onder de liefhebbers bevinden zich o.a Bill Clinton en het Vaticaan.

Op Facebook kun je bekijken hoe hij te werk gaat. Mocht je eitje stuk gaan dit weekend denk dan nog eens terug aan deze column. Vrolijk Pasen!

Stijlmagazine-ei-Franc-Grom-6
Stijlmagazine-ei-Franc-Grom-4