Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

Vergaderen als Willy Wonka

Bij toeval kwam ik erachter dat ik jaren geleden logeerde in een hotel met een inrichting van Adolfsson en Partners. Destijds was ik erg gecharmeerd van dit hotel, want het zat in een oude bioscoop en de eigenaar was niemand minder dan Benny Andersson van Abba. Wat je noemt, hét perfecte weekendje Stockholm.

Nu kwam ik een ander project tegen van A&P en wel de inrichting van de oprichters van het wereldberoemde online spelletje Crush Saga: King.

Stijlmagazine-Joachim_Belaieff_King_0014
Photo @Joachim_Belaieff

Ze creëerden een kantoor dat de filosofie van King weerspiegelt. Daar horen natuurlijk intelligente oplossingen en humor bij! Bezoekers worden dan ook verwelkomd in een witte, ei-vormige receptie en doorverwezen naar de gekleurde vergaderzalen door een gecoördineerde bewegwijzering.

De grootste ruimte heet Pavilion Park en is ontworpen als een ‘feestzaal’. Deze ruimte is groot genoeg om alle werknemers bij elkaar te laten komen.

Stijlmagazine-Joachim_Belaieff_King_lunch
photo @Joachim Belaieff

Ik zat naar de foto’s te kijken en dacht: ‘Het lijkt wel een scene uit Willy Wonka’. Groene planken op de muren, picknicktafels in het midden van de ruimte en carrousel-achtige stoelen. En alle vergaderzalen zijn gebaseerd op de verschillende spellen van King. Of ze dan ook nog aan vergaderen toekomen…

Candy-Crush-King-offices-by-Adolfsson-and-Partners-photo-credit-Joachim-Belaieff-stijlmagazinejpg
Photo @Joachim_Belaieff

Natuurlijk is er ook een speelkamer en een flipperkastzaal voor medewerkers om te gebruiken tijdens hun pauze. Met de spelletjes van King als inspiratie, creëerde A&P een omgeving waar medewerkers niet alleen kunnen werken maar ook geïnspireerd worden. Volgens mij is dat gelukt. Let’s play!

Stijlmagazine- king-Joachim_Belaieff_King_3
Photo @Joachim_Belaieff

Stijlmagazine- King-Project_2-stående4
Photo @Joachim_Belaieff

Stijlmagazine-Joachim_Belaieff_King_Magic-Forest_0001
Photo @Joachim_Belaieff

Stijlmagazine-Joachim_Belaieff_Upper-Kingtown_1
Photo @Joachim_Belaieff