Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

Van het drukke Taipei naar het rustige Moakong

English version

Voor de echte boekenwurmen of diegene die eens iets heel anders wil, is  in het hart van Taipei zeker een bezoekje waard. In een onlangs verschenen artikel in de New York Times, is de Eslite boekenwinkel, 24/7 open, een geliefde plek waar we mensen ‘s avonds naartoe gaan om een boekje te lezen,  afspreken voor een ‘date’ of vrienden en families bij elkaar komen. Eslite is ook niet zomaar een ‘boekenwinkel’, het heeft tenminste 6 verdiepingen en naast een super uitgebreide boeken collectie, zijn er ook heerlijke cafes, kleine kioskjes, kleding, kadowinkeltjes en interieurwinkels met o.a. het ultra coole merk Muji.

MoaKong
Als je even genoeg hebt van alle drukte van Taipei, doe dan als de Taipeinezen, en trek naar de schoonheid van MoaKong, een klein bergachtig gebied net buiten Taipei. Je kunt er op verschillende manieren komen, maar de mooiste en meest spektakulaire manier is toch zeker met de gondola.Stijlmagazine-Maokong-Gondola.4

Je vliegt letterlijk boven een woud van bamboe en kunt genieten van de schitterende vergezichten over Taipei. Eenmaal boven kun je een mooie wandeling maken langs de vele theeplantages of je neem je een heerlijk kopje verse thee bij een van de vele sfeervolle theehuisjes. Als het even kan, zorg er dan wel voor dat je op een doordeweekse dag gaat. MoaKong is namelijk een geliefde weekendbestemming voor Taiwanese families met kleine kinderen op zoek naar wat groen en frisse lucht.

Volgende maand neem ik je mee naar Tainan!

www.stijlmagazine-Maokong-outskirts-gondola

Stijlmagazine-Maokong gondola
Gondola @rallyschwachofer

 

Stijlmagazine-Xinyi_District_Songzhi_Road_Eslite.1

Stijlmagazine-Xinyi_District_Songzhi_Road_Eslite.3