Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

Van de Mus, Ofsparrow

Van de Mus, Ofsparrow

Ruim 50 procent van de Tumblr gebruikers is onder de 34 jaar. Wat is Tumblr ? Het is een microblog dienst die voornamelijk bedoeld is om kleine berichten te plaatsen. Je kunt net als bij Twitter andere gebruikers volgen maar Tumblr is uniek door het onderscheid dat wordt gemaakt tussen de verschillende soorten berichten ( tekst, foto, quote, link, chat, audio en video). Tussen al deze berichten vonden wij een unieke kunstenaar genaamd Ofsparrow. Zij maakt waanzinnige, stijlvolle geanimeerde werkjes zoals dit:

Stijlmagazine-OFSPARROW.26
Credits @ Ofsparrow


Haar naam is geïnspireerd op de gedichten van Craig Arnold. Hij schrijft gedichten over vogels maar in de kern gaat het helemaal niet over vogels. (A Ubiquity Of Sparrows).  “Ik heb geen opleiding in de animatie of wat dan ook,” vertelt ofsparrows tegen Daily Dot via e-mail. Misschien vinden wij het daarom zo ontzettend knap als je ziet wat ze maakt.

Bronvermelding

Ze geeft ook een duidelijk antwoord op de opmerking dat bepaalde stukken geen Fan art zijn. ” Mensen zijn meestal heel aardig en respectvol. Ik krijg dan vaak antwoorden als dit werk doet mij denken aan…karakter uit een boek, film etc. In deze context vindt ik het leuk om te horen hoe mensen mijn werk interpreteren”.

Stijlmagazine-OFSPARROW.9
Credits @ Ofsparrow

“Echter, wanneer je werk helemaal gekopieerd wordt zonder bronvermelding voelt dit verschrikkelijk. Men kopieert het zonder er bij stil te staan hoeveel moeite en werk erin is geïnvesteerd. Alsof ze mij in het gezicht spugen en ervandoor gaan met mijn tekening”.

Iets om soms even bij stil te staan als je dit weekend misschien iets gaat re-posten. Voor nu genieten van haar mooie werk!

Bron/source : Ofsparrow en Daily Dot
Meer grafische kunst lezen: Lees dan eens Marenthe