Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

Townhouse Designhotel Maastricht: Stijl, Smile & Soep

Zodra je het Townhouse Designhotel Maastricht binnenstapt, voel je je thuis. En dat is precies de bedoeling achter het concept: een huiselijke sfeer, met herkenbare items die je niet direct verwacht in een hotel. Zoals een pan Maastrichtse mosterdsoep, die gezellig staat te pruttelen bij de receptie.

soeppan Townhouse
Bij aankomst in het hotel kun je even ontspannen met een kopje soep

Het verhaal van dit hotel gaat echter verder dan een hip ontwerp, onverwachte items en een paar designstukken. Townhouse richt zich op de reiziger van nu die geen zin heeft in een opgeklopt verhaal en vooral op zoek is naar een originele beleving. “Ik kan me voorstellen dat we daarom niet direct voldoen aan de verwachting van professionele designliefhebbers”, beaamt Joyce Mullenders, salesmanager van Townhouse.

“Onze invalshoek is eerder dagelijkse dingen bijzonder maken. Als je bijvoorbeeld thuiskomt, is vaak het eerste wat je doet naar de keuken lopen en daar iets te drinken of eten pakken. Bij ons krijg je naast een vriendelijk welkom van de receptionist een kopje soep aangeboden.”

Maastrichts porselein
In de lobby staan lange houten tafels en de meest verkochte keukenstoelen uit de jaren ’50. We schuiven gezellig aan. Genietend van een overheerlijke high-tea, valt het originele porseleinen servies op. “Dit is allemaal Maastrichts porselein”, vertelt Joyce. “Bij de opening hebben we een oproep gedaan om oud serviesgoed bij ons in te leveren. Elk bordje, kopje en elke theepot komt dus bij mensen thuis vandaan.”

Townhouse opende vier jaar geleden haar deuren omdat er nog geen écht Maastrichts hotel was, die de sfeer en ongedwongenheid van de Limburgse stad op een stijlvolle manier wist te vatten. Voor de inrichting van het hotel is daarom vooral gewerkt met lokale ontwerpers, designers en leveranciers.

Lobby  - receptie - Townhouse
Eenzaam? Neem een vis mee naar je kamer!

Lokale tegelfabriek Mosa
“De tegels en het sanitair komen allemaal van lokale fabrieken zoals de Mosa en Sphinx”, legt Joyce uit. “Ook als het gaat om het ontbijt en de high-tea doen we onze inkopen bij lokale boeren, slagerijen, bakkers en kaasboertjes.” Als de volgende etagère op tafel wordt gezet met lekkere bladerdeeghapjes, scones en andere zoetigheden, pakken wij nog een kopje echte Maastrichtse thee. Aan alles is gedacht!

Een overnachting in het hotel betekent sowieso lekker slapen op een Hästens of Eastborn bed. Daarnaast staat er in elke kamer een bijzonder designstuk, zoals een lamp van Flos of een stoel van Artifort. En je ziet stencil-graffiti op de muur, van een jurk, bh, hoed of een ander kledingstuk. Nieuwsgierig vragen we Joyce naar het verhaal achter de tekeningen.

Het verhaal van Janneke
“Beneden bij de lift zie je Janneke staan, die op het liftknopje drukt. De legende wil dat Janneke per ongeluk in het oude familiehotel dat Townhouse ooit was, is achtergebleven. Nu is ze op zoek naar haar familie en vindt ze in alle kamers items terug, zoals de kledingstukken of de koffers”, vertelt Joyce lachend.

En er is meer leuks te vinden in de kamer, zoals een Pieteke. “De Pietekes zijn gekleurde vrolijke vogeltjes, die je aan je deur hangt als je niet gestoord wilt worden. Ze worden speciaal voor ons gemaakt door een oudere dame hier uit de buurt.”

janneke Townhouse
Janneke, op zoek naar haar familie

Helden
Terwijl we de verschillende kamers bekijken, zijn er twee vriendelijke jongemannen druk in de weer met een stapel schone handdoeken en beddengoed. Joyce begroet ze vrolijk en zegt: “Dit zijn onze helden”. “Een paar jaar geleden zijn we een project gestart, de Helden Academy, waarbij we mensen met een licht verstandelijke handicap opleiden voor het hotelvak.” Lachend vervolgt ze: “Waar wij nog wel eens moe of chagrijnig de deur uit kunnen lopen na een dag werken, zijn zij onvermoeibaar enthousiast en leergierig. Daar kunnen wij nog wat van leren!”

Hotel Townhouse blijkt vol met mooie verhalen te zitten. Toen het hotel vier jaar geleden opende, deden ze dat met de slogan: Stijl, Seks en Soep. Dagenlang hing de banner met deze ietwat brutale tekst aan de buitenmuur, totdat men het moesten verwijderen van de gemeente. Wij suggereren een andere slogan, die misschien wel veel toepasselijker is. Omdat je van dit hotel, de helden, de lekkere high-tea, de prima kamers, het verhaal van Janneke en de Pietekes oprecht een heel goed gevoel krijgt, stellen wij voor: Stijl, Smile en Soep!

Stijl-cijfers:
Kamer: 8
Ligging: 9
Wauw-factor: 7
Eten: 8
Prijs: 8

Townhouse Hotel Maastricht
St. Maartenslaan 5
6221 AV Maastricht
Tel: +31 (0)43 321 11 11
Fax: +31 (0)43 310 07 12
E-mail: info@townhousehotels.nl
http://www.townhousehotels.nl

TIP! Bouchon D’en Façe
Ga je binnenkort naar Maastricht en ben je op zoek naar een leuk eettentje? Ga dan zeker naar Bouchon D’en Façe. Deze charmante Franse ‘bistromie’ zit vlakbij het Townhouse Hotel en wij aten er verrukkelijke Luikse gehaktballen met stroop en uien. Productdesigner Françoise Oostwegel is verantwoordelijk voor de aankleding van de zaak. Ze struinde allerlei antiekmarkten af, op zoek naar originele meubels en accessoires die in het plaatje pasten. Je kunt er genieten van een Franse wijn én heerlijke charcuterie terwijl eigenaar Yves gepassioneerd vertelt over de Franse boerenkeuken én je en passant een paar unieke winkeltips geeft.

Bouchon d'en face
De inrichting van Bouchon d’en Face