Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

Tattoos voor dingen

Tattoos voor dingen

Ik heb wel eens nagedacht over een tattoo. Het plaatje zat al in mijn hoofd en ik slenterde met enige regelmaat langs de tattoo-shop in de buurt om te kijken of ik dapper genoeg was. Maar het idee van een definitieve prent ergens op mijn lijf waar uiteindelijk de tand des tijd in gaat knabbelen, weerhield me er toch elke keer ervan.

Laat je favoriete items personaliseren
Vandaar dat in 2014 mijn nieuwsgierigheid was gewekt toen ik de stand van Uncover Lab zag in de Amsterdamse concept store Hutspot. ‘The world’s first Tattooshop for Objects’ stond in sierlijke letters boven de toon/werkbank. Tegenwoordig is dit hun vaste plek. Ik kwam er laatst weer langs en dacht ik moet de post van Stijlmagazine uit 2014 maar weer eens afstoffen.

Het blijft namelijk leuk om bijvoorbeeld een telefoonhoesje, een notitieboek of je Mac book laten personaliseren door middel van een tattoo. Net als bij een tattoo-shop bedenk je zelf het plaatje, of je gaat aan de slag met een van de creatievelingen van Uncover Lab.

Speciale laser

De kunst van het graveren is lang voorbij de vroege graveurs die diamant- of metalen gereedschappen gebruikten om vervolgens met brute kracht te graveren. Tegenwoordig wordt er met lasers gegraveerd. Een laser is een geconcentreerde lichtbundel die kan snijden, etsen en graveren. Uncover Lab lasers worden gestuurd door computersoftware waardoor het etsen uiterst nauwkeurig gaat. Tijdens het graveren verbrandt de laser het materiaal en laat het ontwerp ‘getatoeëerd’ op het object.

Hallen

Zodra je eruit bent wat je wilt wordt je kunstwerk vervolgens – on the spot – in het leer, aluminium of hout gebrand met een speciale laser. Denk aan je houten snijplanken in de keuken die ineens kunstwerken worden. Wil je dus iets unieks laten branden, maar heb je liever geen tattoos op je lijf? Bekijk de site van Uncover Lab of loop even binnen bij de Hallen in Amsterdam. Ze helpen je graag verder.

Ik denk dat het plaatje in mijn hoofd binnenkort zijn weg vindt naar mijn favoriete Moleskine of Mac book!

Stijlmagazine Uncover lab stand in 2014 bij Hutspot

Stijlmagazine Engraved-phone-case-Photo-by-Eva-Leget- tattoos voor dingen

Stijlmagazine Engraved-notebook-Uncover-Lab--photo-by-Eva-Leget- tattoos voor dingen

Fotocredits: Eva Leget.

Meer lezen over geinige lifestyle items: Flessen met een twist