Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

Stopcontact op het raam

Een tijd geleden zaten wij in een heerlijk strandhuisje aan zee. Weg van de dagelijkse hectiek en de drukke stad. Rust zochten we. En dat kregen we dan ook. Tot onze onaangename verrassing was er namelijk geen elektriciteit in het huisje. ‘Maar… hoe moet ik dan mijn iPhone opladen?’, vroeg ik licht in paniek. Het gevolg was dat we dagelijks minimaal een uur bij de strandtent aan de koffie zaten. Met een schuin oog op de iPhone die onder de tafel aan het stopcontact lag: ‘Doet u nog maar een bakkie.’

Laadtijd 5-8 uur. Daarna kun je het stopcontact 10 uur gebruiken.
Laadtijd 5-8 uur. Daarna kun je het stopcontact 10 uur gebruiken.
Stijlmagazine-Yankodesign-plug-it-on-the-window.6
Aan de voorkant zit een zuignap deze plaats je op een raam. Na opladen kun je deze in je tas meenemen en gebruiken.

Stijlmagazine-Yankodesign-plug-it-on-the-window.4
Het was natuurlijk een kwestie van tijd voordat iemand een geniale en oogstrelende oplossing zou bedenken voor dit probleem. Ja, er zijn al opladers op zonne-energie, maar het duurt een eeuwigheid voordat die wat ‘juice’ hebben.

Ontwerpers Kyuho Song en Boa Oh ontwikkelden de Window Socket. Het is een stopcontact dat je óp het raam plakt. Dat van de trein, een vliegtuig, een strandhuisje of de auto. Zo vang je het maximale aantal zonnestralen op. Heb je stroom nodig, dan stop je de stekker gewoon in het stopcontact. Je kunt de Window Socket ook meenemen in je tas, want binnen vijf uur op het raam is hij opgeladen. Helaas is het design nog niet in productie genomen omdat het duo werkt aan een nog efficiëntere manier om de energie op te slaan. Maar wat mij betreft ligt de Window Socket morgen al in de winkel.

Stijlmagazine-Yankodesign-plug-it-on-the-window.16Stijlmagazine-Yankodesign-plug-it-on-the-window.2

Stijlmagazine-Yankodesign-plug-it-on-the-window.10Stijlmagazine-Yankodesign-plug-it-on-the-window.9