Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

Sterren kijken voor gevorderden

Voor diegene die nog een mooie vakantieplekje zoekt. Hotel Elqui Domos, gelegen in de Elqui Valley in Chili, is een van de weinige astronomische hotels in de wereld
Stijlmagazine-architecture-chili-ALMA-Astronomie-Elqui Domos-1Stijlmagazine-architecture-chili-ALMA-Astronomie-Elqui Domos-2Stijlmagazine-architecture-chili-ALMA-Astronomie-Elqui Domos-3Stijlmagazine-architecture-chili-ALMA-Astronomie-Elqui Domos-4 Stijlmagazine-architecture-chili-ALMA-Astronomie-Elqui Domos-5Stijlmagazine-architecture-chili-ALMA-Astronomie-Elqui Domos-6

 

 

 

 

 

 

 

 

Het gebied staat bekend om zijn sprankelende heldere hemel. In dit hotel kun je slapen in architectonische geodetische koepels met verhoogde bedden en open daken. In 2012 hebben zij verschillende “observatie huisjes” laten ontwerpen door RDM Arquitectura. De huisjes zijn geïnspireerd op sterren kijkers. Zodat je op alle uren van de dag naar het Heelal kunt staren.
Stijlmagazine-architecture-chili-ALMA-Astronomie-Elqui Domos-7Ik zie mijzelf al onder de sterrenhemel in 1 van de  nachtelijke tochten per paard. Je kunt ook bij het zwembad lezingen volgen over astronomie.  Voor diegene die willen zien hoe de experts de hemel bekijken, de Cerro Tololo Inter-American Observatory (CTIO) is vlakbij. Stuur Stijlmagazine een kaartje als je gaat. Buen viaje!
Stijlmagazine-architecture-chili-ALMA-Astronomie-Elqui Domos-8

Ps: Deze week is de grootste telescoop ter wereld ( ALMA)  geopend in Chili. Nederlandse Directeur Thijs Graauw en zijn team zijn bijzonder trots op deze internationale samenwerking.

Stijlmagazine-architecture-chili-ALMA-Astronomie-Elqui Domos-9Krijg je er geen genoeg van kijk dan nog even op onze facebookpagina voor een sfeerimpressie filmpje van Elqui Domos.

 

Photograpy James Florio