Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

Ben jij klaar voor Rokjesdag?

Martin Bril heeft het fenomeen ontdekt en maakte het populair: rokjesdag… De eerste dag van het jaar dat het warm genoeg is om met blote benen te lopen. Bril kon elk jaar precies rokjesdag uitroepen. Inmiddels is er ook een app voor het voorspellen van rokjesdag verkrijgbaar en op Twitter zijn nieuwtjes omtrent het thema na te lezen. Ook staat de term ‘rokjesdag’ in de Van Dale en wordt ze zelfs in de VS gevierd. Een waar internationaal verschijnsel dus.

Meestal zijn de eerste warme dagen medio april te verwachten en valt rokjesdag dus in deze maand. In 2012 wordt verwacht dat 22 april rokjesdag is. We zullen het zien. Bij een echte rokjesdag hoort namelijk dat vrouwen massaal met verschillende soorten rokken op straat verschijnen.
Kritische stemmen zeggen dat rokjesdag eigenlijk geen goede term is, omdat ook in de winter rokken gedragen worden; kousen en panty’s maken dit mogelijk. Zij vieren daarom bloesjesdag: de dag dat vrouwen voor het eerst zonder mouwen naar buiten gaan. Rokjesdag of bloesjesdag? Martin kon er in ieder geval van genieten. Wij (de dames onder ons dan) ook, alleen waarschijnlijk om andere redenen dan de mannen. Hoe dan ook. Bereid je voor en kies het perfecte rokje uit om rokjesdag fantastisch door te komen.

 

– ADVERTORIAL-