Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

RED

Sommige kunstenaars houden het overzicht ook al zitten ze bovenop hun gigantisch kunstwerk.  De Chinees-Maleisische hedendaagse kunstenaar Hong Yi – aka Red – is zo iemand. Zij maakt levensgrote portretten met de meest bizarre materialen. Bijvoorbeeld koffie, waxinelichtjes en theezakjes.

Red studeert af als architect en ging naar de TU in Delft waar ze zich verder verdiept in Europese kunst en architectuur. Ze wint vervolgens verschillende prestigieuze prijzen met haar eigenzinnige ontwerpen. Tegelijkertijd krijgt ze steeds meer bekendheid met haar kunstwerken als de artieste ‘who loves to paint, but not with a paintbrush.’

Haar portret van Jay Chou, gemaakt van koffievlekken is een youtube-hit. Ze maakt schilderijen met een basketbal, waxinelichtjes en zelfs van zonnebloemzaadjes.

Marc Zuckerberg

Het meeste geduld zit in een onwaarschijnlijk mooi portret van Facebook oprichter Marc Zuckerberg, dat ze uit 30 boeken snijdt. Hoe ze een gezicht tevoorschijn kan toveren uit al die aparte onderdelen, is ons een raadsel.

Hong Yi -RED
Hong Yi – RED

 

Dat ze Zuckerberg uit boeken snijdt, is niet toevallig. De gekozen materialen hebben altijd een relatie tot degene die ze schildert. De zanger Jay Chou zingt in een van zijn nummers over koffie. “Het begin van zijn liedje gaat over het optillen van een kop koffie van een schotel, het einde over het oprapen van een gebroken kopje. Ik heb dat verwerkt in zijn portret.” Hoe langer je naar haar werken kijkt des te meer details zullen je opvallen.

Het kunstwerk wat ze van Adele heeft gemaakt bestaat uit waxinelichtjes.

Hong Yi- RED

Hong Yi – RED

 

Aanvulling! Red heeft afgelopen week haar laatste project afgerond: ‘31 Days of Creativity With Food‘. Als je deze foto’s ziet, is eten nooit meer hetzelfde…

goldfish

molens

Kijk ook eens bij: De grote Meesters 2.0

Photography Michael Mapes