Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

Poep over Keet!

Verbijsterd lees ik alle tweets die lijken te gaan over een talentloos, dom meisje dat ik niet ken. Maar ze gaan over niemand minder dan mijn beste vriendin. Ik word kwaad, maak een wild gebaar van onbegrip waarbij m’n koffie zich met een stortvloed over het hele bureau verspreidt.

Vanochtend maakte Albert Verlinde in een radioprogramma kenbaar dat Keet! (of Yvonne, zoals ik haar ken) Chantal Janzen gaat vervangen als Glinda in Wicked. Wicked is een moeilijke musical en Glinda een uiterst uitdagende rol, maar ik weet dat Yvonne dat kan. Ok, ik ben dan misschien een tikkeltje bevooroordeeld omdat ik haar pakweg twintig jaar ken. Maar in die tijd heb ik haar zien knokken, zingen, presteren, acteren, dansen, regisseren, vallen en opstaan. Yvonne is veel meer dan alleen een buitenkant, die toevallig ook erg mooi is.

Op Twitter zijn er veel positieve reacties, maar ook mensen die haar schoonheid willen compenseren met suggestieve opmerkingen over haar vermeende talentloosheid. Dit in de vorm van een bak stront aan tweets. Dat deze kreten negatief zijn is nog tot daaraantoe, maar het totale gebrek aan creativiteit waarin deze worden gegoten is werkelijk om te huilen. Ik citeer er een paar: “OMG, die hoge noten haalt ze nooit!”, “Die Keet kan die rol echt niet” en mijn favoriet “Is dit een laate 1 arpril grap?!?!?!? Sjees!!! ”

Dat deze zelfbenoemde critici qua uiterlijk ver van het schoonheidsideaal liggen, is uiteraard vanzelfsprekend. En als ik dan nog een beetje verder klik, kom ik erachter dat hun identiteit in de zinnetjes over hun persoonlijkheid ook enkel wordt omschreven door van wie ze fan zijn en wie ze hekelen. Naast gebrek aan creativiteit dus ook weinig identiteit.

Ik wist natuurlijk al lang dat mensen die enigszins beroemd zijn vaak een hoop negativiteit over zich heen krijgen, maar dit is de eerste keer dat het over iemand gaat die ik persoonlijk erg goed ken. En het gaat door me heen: als ik me al zo voel, waar moet Yvonne dan op dit moment doorheen gaan? Ik besluit haar op te bellen om het van haar zelf te horen. De telefoon gaat over. Yvonne neemt op en ik hoor een vrolijk geluid aan de andere kant van de lijn: “Hahaha Jel! Heb je het al gehoord?!” Blijkbaar is ze er dus wel oké onder. Ik vraag haar of de negatieve reacties wat met haar doen. “Nee joh! Je kent me toch? Ik weet dat ik er hard voor geknokt heb en gelukkig is het merendeel van de reacties gewoon positief! Zo gaat dat nou eenmaal als je in dit vak zit.” zegt ze. Vervolgens vertelt ze dat ze vanavond in RTL Boulevard zit en nodigt ze me uit om mee te gaan. Wat moet ik aan?!

Mijn eerdere gevoel van boosheid slaat al snel om in vrolijkheid. Ik loop naar de keuken en pak een doekje om gezellig de koffie van mijn bureau te gaan poetsen.

Ik wil tot slot nog wel even de moeite nemen om me te verontschuldigen voor de lelijke dingen die ik in mijn leven heb gezegd over Monique Smit, Yvon Jaspers, Celine Dion en Yolanthe Kabouter-Sneijder. Ook zij hebben waarschijnlijk beste vrienden die het zich veel meer aantrekken dan zijzelf.

 

Eigenstijl, een wekelijkse column van blogger Jelle Klerx, alias Le Yeah op Stijlmagazine.nl. Hier lees je meer van zijn columns.