Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

Podcast Tante Jos

Podcast Tante Jos- KRO NCRV- nporadio1

Podcast Tante Jos

Stel je eens voor dat je een tante hebt met een interessant oorlogsverleden. Die je pas leert kennen in haar laatste jaren.  Wat zou jij dan doen? Luister naar de vijfdelige podcast serie: Tante Jos en ontdek wat Mijke deed.

Podcast Tante Jos- KRO NCRV- nporadio1
@photo KRO NCRV – nporadio1

Tante Jos gaat over de oudtante van Mijke van Wijk. Mijke groeide op met de verhalen over haar tante Jos Gemmeke. Zij was een Nederlandse verzetsstrijdster tijdens de Tweede Wereldoorlog. Gemmeke was naast koningin Wilhelmina de enige vrouw die geëerd is met de Militaire Willems-Orde. Vlak voordat haar tante stierf kregen zij contact. Mijke wilde alles weten maar het geheugen liet haar tante vaak in de steek. Na haar dood ging ze op onderzoek.

Je wordt meegenomen in de geschiedenis van tante Jos en haar verhaal in het verzet. Ze begon met het drukken en verspreiden van de krant Je Maintiendrai. De krant werd gedrukt in het Vredespaleis. Daarna gaat ze werken als agente en verbindingsofficier, waarbij zij meerdere malen het transport van radiozenders en andere materialen die vanuit Engeland werden verstuurd, naar verzetsgroepen in Nederland verzorgde. De grote vraag is: wat was haar opdracht en welke rol had Prins Bernard? Kloppen alle verhalen wel die werden verteld? Mijke stuit op dossiers die de Britten over haar hebben bijgehouden. Het blijkt dat een aantal verhalen anders liepen dan verteld door haar oudtante.

Luister hier de eerste aflevering: Het is wel zo…..

Podcast

De Podcasts zijn er al een tijdje en krijgen steeds meer fans. Voor iedereen die denkt wat is een podcast en dit niet durft te vragen. Een podcast is een on-demand internet-/radio-gesprek. Het woord is een combinatie van pod (van de iPod) en broadcast. De meeste podcasts bestaan uit gesprekken tussen een zogenaamde host en een gastspreker. In andere gevallen kan het ook een monoloog zijn waarin een persoon zijn gedachten deelt of een theorie uitlegt.

Luister de andere afleveringen van Tante Jos op nporadio1.nl

Meer Podcast inspiratie: De plantage van onze vooroudersPodcast- Peggy Bouva en Maartje Duin stijlmagazine