Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

Podcast “De plantage van onze voorouders”

Podcast- Peggy Bouva en Maartje Duin stijlmagazine

Podcast: De Plantage van onze voorouders

Heb je al gehoord over de achtdelige podcast serie van de VPRO ‘De plantage van onze voorouders’?Podcast- Peggy Bouva en Maartje Duin stijlmagazine

In deze serie gaat Maartje Duin op onderzoek naar de sporen van het slavernijverleden in haar familiegeschiedenis. Je wordt meegenomen in de ontdekking van Maartje Duin. Zij komt erachter dat haar oud Tante uit 1863 mede-eigenaar was van een suikerplantage genaamd Tout Lui Faut in Suriname.

De ervaren radio en podcast maker zocht contact met de nazaten van de tot slaafgemaakten: de familie Bouva. Dit werd een samenwerking met Peggy Bouva waarin ze samen het verhaal gaan reconstrueren van de plantage. Maartje blijft goed kritisch naar zich zelf en familie maar ook zeker naar Peggy. Peggy laat je door een andere bril kijken en dat is zeer verfrissend.

Tijdens deze serie hoor je hun weg in het opsporen van archieven en spreken familieleden over het verleden. Dit zorgt voor nieuwe vragen. Je voelt soms de ongemakkelijke situaties die er ontstaan. De antwoorden zijn er niet altijd of toch wel? Vooral de inbreng van de moeder van Maartje en de tante van Peggy maakt het dat je het nog meer kunt doorvoelen. Uiteraard gaan ze samen naar Suriname en bezoeken ze de plantage Tout Le Faut. Hoe loopt het af? Luister zelf.

aflevering 1: Privileges

Podcast

De Podcasts zijn er al een tijdje en krijgen steeds meer fans. Voor iedereen die denkt wat is een podcast en dit niet durft te vragen. Een podcast is een on-demand internet-/radio-gesprek. Het woord is een combinatie van pod (van de iPod) en broadcast. De meeste podcasts bestaan uit gesprekken tussen een zogenaamde host en een gastspreker. In andere gevallen kan het ook een monoloog zijn waarin een persoon zijn gedachten deelt of een theorie uitlegt.

Luister de andere afleveringen op VPRO.nl

Meer Podcast inspiratie: Tante Jos

Podcast Tante Jos- KRO NCRV- nporadio1
@photo KRO NCRV – nporadio1