Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

Picture Perfect

Denk jij ook in plaatjes? Word jij ook niet warm of koud van bijvoorbeeld een foto van slechts één product? Spreken complete plaatjes ook meer tot jouw verbeelding? Blijkbaar zijn we een tough crowd met z’n allen want volgens toonaangevend stylist Lotta Agaton is het vandaag de dag bijna onmogelijk voor een ontwerper of bedrijf op nieuw artikel/meubelstuk te lanceren zonder gestileerde afbeeldingen.

Note Design Studio won de verkiezing van Residence Magazine’s Designer of the year 2015 en voor een tentoonstelling gebruikte Agaton spullen uit hun collectie om te laten zien wat zij bedoelt.

Zou het door Pinterest en Instagram komen dat we beelden anders bekijken dan voorheen? Een afbeelding van een mooie gestylde woonkamer maakt ons nét wat overtuigender duidelijk waarom we die ene nieuwe bank zouden moeten hebben of waarom we het complete huis opnieuw willen schilderen. Veel meer dan een productafbeelding van alleen die bank….of een emmer latex in hippe kleur.

Afbeeldingen16

Afbeeldingen15

Afbeeldingen17

Voor de tentoonstelling ging Agaton aan de slag met zeven kubusvormige settings, verspreid door het hele museum. Ik moet haar gelijk geven, de gestileerde beelden inspireren mij meer dan een opsomming van allemaal losse meubels. Al moeten we er wel voor waken dat we onze eigen creativiteit niet verliezen en exacte kopieën gaan maken van wat ons voorgeschoteld wordt. Toch?