Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

Parijs, maar dan anders

De wijken Gambetta en Belleville zijn misschien niet zo knus als de Marais, Montmartre of het Canal St. Martin, maar er hangt een creatieve energie die vertrouwd aanvoelt en nieuwsgierig maakt. Het 20e arrondissement in Parijs wordt zelfs gezien als een onaantrekkelijk gebied, te ver weg van het centrum om interessant te zijn voor de gemiddelde toerist. Laat dat vooral zo blijven, want het is veel te leuk om deze straten in alle rust nog eens verder te verkennen.

Uitzicht zonder toeristen
Parc Belleville bijvoorbeeld is eind jaren ’80 aangelegd en ligt verstopt tussen hoge flats en eenvoudige straten. Neem zeker de moeite om de trappen onderaan het park te beklimmen, want je weet niet wat je ziet. Een fantastisch uitzicht over Parijs zónder hordes dagjesmensen, gillende scholieren of kiekjes klikkende Japanners. Een verademing.

Een boek is het ideale accessoire
Laat je verder niet door ons leiden, en pak een Vélib of ga wandelen om deze wijk en haar winkels te ontdekken! Nou vooruit, één tip dan: als ik een boekenwinkel zie, moet ik even naar binnen. En bij Le Merle de Moqueur op Rue de Bagnolet 51 kan ik mijn hart ophalen. Een echte Parisienne heeft altijd een boek bij zich: het ideale accessoire als je moet wachten, wilt uitrusten of elegant op een bankje wilt zitten. Elke Parijse boekenwinkel heeft daarom alle klassiekers in een handig (tas)formaat.

Graphic novels
Bij Le Merle de Moqueur hebben ze echter ook een geweldige collectie met graphic novels. Je vindt er bijvoorbeeld werk van Alan Moore, Vera Brosgol en Mariko Tamaki. In Nederland is de graphic novel nog niet zo bekend: dus als je van illustraties en cartoons houdt, dan is deze boekenwinkel the place to be.

Stijlmagazine - boekenwinkel Parijs

Mama Shelter
Overnachten in deze wijk doe je natuurlijk bij Mama Shelter, waar al eerder over schreven. Het hotel, ontworpen door Philippe Starck, is en blijft een fantastische uitvalsbasis. Om het hotel heen vind je steeds meer leuke restaurantjes en cafés.

En mocht je de drukte van de stad even willen ontvluchten, dan ben je zo bij Pére-Lachaise. Zodra je deze indrukwekkende begraafplaats oploopt, hoor je geen auto’s meer, geen getoeter, geraas of geronk. De ideale plek om elegant op een bankje te zitten met een goed boek.