Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

Paraplu design

Paraplu design

Regen, regen en nog een regen. Er leek geen einde aan te komen de afgelopen dagen maar ik vond het niet erg. Eindelijk kon ik mijn nieuwe Japanse regen paraplu design aan de wereld laten zien.

In eerste instantie lijkt het een saaie plu maar de transformatie start zodra de paraplu in aanraking komt met regen. De kleuren worden donkerder, kleine details en figuurtjes komen tot leven. Je krijgt spontaan een glimlach op je gezicht zodra de druppels uit de hemel gaan vallen.

Bijgeloof

In iedere cultuur kent men bijgeloof. Rondom regen en paraplu’s zijn genoeg. We noemen er een paar.  Het zou ongeluk brengen als je de paraplu binnen open klapt. Het openen van een plu bij mooi weer zorgt ook voor een portie drama. Als een vrouw haar paraplu opraapt, zou ze een oude vrijster worden. Een eentje cadeau geven of op een tafel of een bed neerleggen zou de kwade geesten uitlokken om zich eronder te verschuilen. Tja, je kunt maar beter op de hoogte zijn, toch?

Nederland

Deze originele paraplu’s zijn online verkrijgbaar maar mocht je in Japan zijn. Bij Donguri Kyowakoku stores hebben ze speciale versies en check out de toeristische plekken want daar vind je ook vaak speciale plu’s. Handig maar vooral een leuke souvenir.

Gelukkig hebben we nu ook een versie gevonden in Nederland. Esschert Design heeft een gezellige bloemen & vogel versie. De droge versie is zwart en wit en als er water opkomt dan zie de paraplu veranderen in een prachtige gekleurde
Laat het maar regen!

 

Stijlmagazine-paraplu-umbrella-Japan.1Stijlmagazine-paraplu-umbrella-Japan.2

Stijlmagazine-paraplu-umbrella-Japan.3

Stijlmagazine-paraplu-umbrella-Japan.9

Mocht je toch lekker binnen willen blijven tijdens de regen dan hebben we nog een tip. Kijk eens bij onze Podcast tips.