Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

Pak je huis op…

De vakantie is weer voorbij en het dagelijkse leven komt langzaam maar zeker weer op gang. Soms zou je dan je huis wel op willen pakken en verplaatsen naar een plek waar je dat vakantiegevoel kunt vasthouden.

Stijlmagazine_ÁPH80_Abaton_Mobile_Home.1

Stijlmagazine_ÁPH80_Abaton_Mobile_Home.5

De Spaanse architecten van Abaton hebben hier iets op bedacht in hun project ÁPH80. Een huis dat makkelijk te verplaatsen is per truck! Met een afmeting van negen bij drie meter is het precies groot genoeg voor twee mensen en te vervoeren op een truck.

Alle kamers zijn volledig bekleed met grijs cement en panelen. Sommige van de panelen hebben scharnieren zodat de ramen en schuifdeuren zichtbaar worden.

Het puntdak is 3,5 meter hoog en de indeling is praktisch. Het huisje is binnen zes weken gemaakt en kan binnen een dag gemonteerd worden, op welke plek je maar wilt. Heb je natuurlijk wel een vergunning voor nodig, maar ach… details! De ÁPH80 is ontworpen en volledig vervaardigd in Spanje .

In totaal krijg je 27 vierkante meter in de vorm van drie ruimtes: een woonkamer met een open keuken en een complete badkamer en slaapkamer met  een tweepersoonsbed.

De meeste materialen kun je recyclen en ze voldoen aan de duurzame criteria die Abaton oplegt voor al haar projecten. Het huis staat in een stevige constructie van materialen die allemaal zijn uitgekozen voor comfort en balans. Op dit moment is Abaton bezig met het ontwikkelen van serie kamers die makkelijk toe te voegen zijn aan het bestaande huisje.

Kijk hier naar een filmpje over de plaatsing. Ik dagdroom ondertussen even verder over zo’n mobiel vakantiehuisje…