Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

Ontwerpen met een Franse slag

Slenterend over de Haarlemmerdijk kom ik een nieuwe winkel tegen. En daar zie ik ze voor het eerst. Een rond houten plankje met een schroef. Even boren en je draait het plankje tegen de muur: je hebt er geen Ikea-mannetje voor nodig. Zet er een plantje op of een beeldje, et voilà. Zo mooi, zo eenvoudig.

Bij nader onderzoek blijkt de ‘Balcon’ een ontwerp van Inga Sempé te zijn. De geboren en getogen Parisienne heeft haar eigen studio in de Franse hoofdstad, maar ontwerpt ook voor beroemde merken als Moustache en Ligne Rozet.

Stijmagazine-inga-sempe

Haar ontwerpen zijn vooral objecten die je elke dag gebruikt, maar dan met een elegante twist. “Ik vind kwaliteit net zo belangrijk als duurzaamheid”, zegt ze nuchter. “Mijn ontwerpen moeten iets nieuws toevoegen en vooral praktisch zijn.”

Voor Ligne Rozet ontwierp ze bijvoorbeeld de ‘Ruché’ bank, een simpele, houten frame waarover een geplooid matras is gedrapeerd. “Ik heb de bank expres hoger gemaakt, zodat je er gemakkelijk spullen onder kunt zetten. Handig als je niet groot woont.”

ruche-by-inga-sempe-from-ligne-roset

Ik kijk ondertussen tevreden naar het ronde plankje waarop ik een vaasje met een bloem heb gezet. Die verloren muur in de huiskamer krijgt zo net wat meer pit. Hoewel Inga zou zeggen: “Een interieur moet je niet analyseren. Je moet je er lekker in voelen.”

Staat genoteerd.

Stijlmagazine-etagere-1
balcon inga sempe