Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

Ok, Glass…

‘Wil jij HEM even op?’ Ik knik enthousiast. Ja, natuurlijk! Hoe vaak krijg je de kans om een van de meest besproken technologische innovaties vast te houden, op te zetten én even te gebruiken? Google Glass is nog niet eens beschikbaar voor het ‘gewone’ publiek en nu al een hype.

Nog niet veel mogelijkheden
Ik doe mijn hoofd wat omhoog om de Glass aan te zetten. Rechtsboven in mijn blikveld projecteert Glass een zwart vierkantje met daarin de tijd en de tekst ‘Ok, Glass’. Met die woorden kun je het menu activeren. Op dit moment zijn er nog niet zoveel mogelijkheden, vertelt Tim Stevens, editor in chief van ENgadet.com. Hij is door Dutchwork.tv naar Nederland gehaald om ondernemers en andere nieuwsgierigen de gelegenheid te geven Glass uit te proberen.

Explosie van Glass apps
Tim: “Je kunt bijvoorbeeld foto’s en videootjes maken, je mail of Twitter checken, Google gebruiken (natuurlijk) en de navigatie gebruiken. Maar ik denk dat er over niet al te lange tijd een explosie van Glass apps zal zijn.” De bril is dus nog voor verbeteringen vatbaar, maar biedt zoveel mogelijkheden dat ondernemend Nederland wel gek zou zijn om hier niet alvast op in te springen.

stijlmagazine tim-stevens
Tim Stevens, editor in chief van Engadget.com, vertelt in Amsterdam over Glass.

De New Yorker is vooral te spreken over de navigatie: “Je ziet er niet langer meer uit als een toerist! Je kunt gewoon tegen Glass zeggen waar je heen wilt, en je ziet de route zo voor je neus, ideaal.”

Devoot
Ondertussen probeer ik een foto te maken. Dat gaat verbazend makkelijk: Je ziet het menu voor je en zegt: ‘Ok Glass, take a picture’. En ‘in a blink of an eye’ is de foto gemaakt. Door met je vinger over de zijkant van de bril te strelen, scroll je door de apps van je bril. Ik zie tweets, foto’s en mailtjes voorbij komen. Hartstikke handig. Het enige nadeel lijkt mij dat ik er wat devoot uitzie, met mijn blik op ‘oneindig’ en mijn hoofd licht omhoog.

In Nederland moeten we nog zeker een jaar wachten voordat Glass in de winkel ligt. Google gaat eerst alle testresultaten bekijken en verbeteringen doorvoeren. Maar daarna ligt de slimme bril waarschijnlijk voor zo’n 300 euro in de winkel. Ik vermoed een storm op Glass!

google-glass-800

Wil jij Glass ook uitproberen?
Misschien zijn er nog kaarten verkrijgbaar voor de Google Glass live experience, aanstaande dinsdag 28 mei in Roermond. Check: http://dutchwork.tv/registration-google-glass/