Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

Mublio

Mublio

18 jaar heb ik in Amsterdam gewoond. In Westerpark had ik een villa van 45 vierkante meter. Een villa hoor ik je denken. Ja, zo voelde het voor mij. Door vele slimme interieur trucjes voelde het als 60m². In die tijd kwam kwam IKEA  met een speciale lijn voor kleinere woningen maar wat had ik graag een slimme trap of oplossing gehad van Mublio.

Hoe het begon

Achter het merk Mublio zitten Koen Kaljee en David Demper. Tijdens hun studie waren Koen en David huisgenoten. Zij deelde een klein appartementje in Amsterdam. Koen heeft zijn kennis vergaard op de Technische Universiteit in Delft en David heeft zijn studie genoten aan de Universiteit van Amsterdam. Een match made in heaven. Door hun woonervaring op een paar vierkante meter en hun achtergrond kwamen ze al snel tot slimme interieur oplossingen. Achteraf gezien de basis voor de toekomst.

Koen Kaljee en David Demper @photocredits Mublio

 

Na hun studie hebben ze eerst ervaring opgedaan. David bij Share.nl en o.a Hum. Koen heeft als lid van Urban Greeners het eerste gebouw gebouwd voor de Floriade Amsterdam -Almere 2022. Het gebouw Drijfveer is een zelfvoorzienende drijvende vergaderruimte. Gebouwd met lokaal geproduceerde en biobased bouwmaterialen.  Dit gebouw dient als showcase voor biobased ontwikkelingen in Nederland. Hij heeft hier bij TEDxRoermond over gesproken.

Beide hebben verschillende meubel en interieur oplossingen bedacht. Denk aan interieurs, exposities en maatwerkopdrachten en toen kwam de lockdown. Samen moesten zichzelf in die tijd heruitvinden en al snel ontstonden de contouren van Mublio. Mublio, duurzame, besparende inbouw meubelen. Slim ontworpen en geproduceerd om maatwerk weer betaalbaar te maken. Juni 2020 gingen zij van start en begin maart 2021 hebben zij hun eerste product gelanceerd. De Mublio Trapkast!

Mublio trapkast

Dit idee ontstond bij een opdrachtgever. De klant zocht ruimte voor haar jassen, wijnvoorraad en schoenen. Koen en David hebben het ontwerp gemaakt en na het plaatsen kregen zij steeds vaker dezelfde vraag. Het lag voor de hand dat dit het eerste product van Mublio zou worden.  De kast zorgt dat je optimaal gebruik maakt van de ruimte onder je trap. Het ontwerp is modulair en past daarom onder (praktisch) iedere trap.

Hoe werkt Mublio?

Jij bepaalt de afmeting, kleur en opties, zij maken gratis een ontwerp. Mublio heeft een in-house productie daarom kunnen ze ook scherpe prijzen hanteren. Zij werken met 3D modellen en computer gestuurde bewerkingsmachines. Hun materialen zijn eco gecertificeerd en proberen zo duurzaam mogelijk te produceren. Juist te kiezen voor deze oplossing zorgt voor duurzaamheid in je huis.

Bedenkt dat deze trap langer mee zal gaan dan jij in je huis woont. De eventuele volgende bewoner zal waarschijnlijk met net zoveel liefde gebruik maken van deze ideale oplossing.  De focus ligt op dit moment op de trapkast maar mocht je toch een vraag hebben over een inbouw bed, tafel e.d schroom niet om contact met ze op te nemen. 

Ik ga bedenken welke slimme oplossingen ik nog nodig heb in ons huis 🙂

@photocredits Mublio
@photocredits Mublio

 

Tip: Nooit meer scheiden van tafel en bed erik griffioen bed -n - table