Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

Meubels met een koninklijk tintje

Koningin Beatrix geeft vandaag het stokje door aan Koning Willem-Alexander. Natuurlijk staan wij daar graag bij even bij stil, om vervolgens weer lekker rond te neuzen op de vrijmarkt. Stel je voor dat je er zo’n geweldig meubelstuk van ontwerper Rolf Bruggink treft! Okay, we dromen nog even verder.

Photography Christel Derksen  Jaroslaw Rodycz
Photography
Christel Derksen Jaroslaw Rodyc

 
Van oud naar nieuw. Met die gedachte is Rolf zijn project ‘Juliana & Rolf’ begonnen. Hij heeft onder andere een bureau en een kast gekocht uit de nalatenschap van koningin Juliana en verzaagd tot unieke meubels. Uit die originele kast zijn bijvoorbeeld wel drie, vier verschillende stukken ontstaan. Geschilderd in, hoe kan het ook anders, oranje.

In dit project laat de Nederlandse ontwerper ook een parallel zien met zijn achtergrond als architect. Hij vormt in die rol oude gebouwen om in eigentijdse en moderne ruimtes. Oud krijgt een nieuwe functie. En dit is precies wat hij heeft gedaan met de meubels van ‘Juul’.

Nieuwsgierig geworden naar dit historische design? Je kunt het werk van Rolf bekijken bij de galerie van Judy Straten in Horst.

 
Photography CornbreadWorks