Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

Mediteren met speelgoed

 

Sinterklaas is weer in het land. Dat betekent verlanglijstjes maken. Terwijl mijn neefjes zich vol enthousiasme op de speelgoedfolders storten, pieker ik al knauwend op mijn pen wat ik moet vragen. Speelgoed, daar ben ik toch veel te oud voor!

Daily poetry
Ingrid Hulskamp denkt daar anders over. Zij noemt zichzelf Design Poet. Haar ontwerpen dagen mensen uit hun speelse en poëtische ik te ontdekken. Zo ontwierp ze een serie speelse objecten voor volwassenen, genaamd Daily Poetry.Stijlmagazine-IngridHulskamp-daily-poetry.1
“In een maatschappij die gekenmerkt wordt door de tijd, stress en burn-outs, wil ik een moment van rust creëren. Een moment van bezinning, tijd om je zintuigen te prikkelen en te genieten van de poëzie in ons leven. Als we ouder worden, worden we vaak minder open minded en wordt het steeds lastiger in het moment te leven. Spelen en lachen kunnen ons terugbrengen naar het hier en nu en dat is ontzettend belangrijk.”

Volwassen materialen
Volwassen speelgoed vraagt om volwassen materialen. Daarom besloot Ingrid drie ontwerpen met een luxe uitstraling te maken. Alle drie bieden ze een andere zintuiglijke ervaring. Door het gebruik van verschillende materialen (handgeblazen glas, hout, goud met messing en textiel), wordt er een oproep gedaan aan je tactiliteit, hoe iets voor jou aanvoelt. De kleurpigmenten die Ingrid gebruikt, zorgen voor een visuele verrassing en de beweging van water en glazen ballen verzorgt de geluidseffecten.Stijlmagazine-IngridHulskamp-daily-poetry.5

Verstoppertje
Ook ik speel stiekem graag nog verstoppertje met mijn neefjes en oppaskinderen. Of dit een moment van rust en bezinning is, betwijfel ik echter ten zeerste.

Herkenbaar? Breng eens een bezoekje aan de site van Ingrid Hulskamp, bekijk haar filmpje en tel tot 10, dan komt het kind in je vanzelf tevoorschijn!

Daily Poetry: Toys for contemplation from Ingrid Hulskamp on Vimeo.
Stijlmagazine-IngridHulskamp-daily-poetry.4

Stijlmagazine-IngridHulskamp-daily-poetry.3

Stijlmagazine-IngridHulskamp-daily-poetry.2

Stijlmagazine-IngridHulskamp-daily-poetry.6