Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

Marenthe

Een vriendin stuurde mij een foto van een ontwerp van een Nederlandse ontwerpster. Zij had een tas gekocht met op de voorkant het werk van Marenthe Otten. Ik dacht direct wat een leuk idee om haar aandacht te geven op Stijlmagazine.

Nederlandse Ontwerpers

Ik word altijd blij van Nederlandse ontwerpers, zoals Marenthe Otten. Haar passie voor illustreren en grafisch design begon in haar tienerjaren. Ze struinde graag langs rommelmarkten. Om vervolgens retro-kaarten, bijzondere voorwerpen en andere vintage schatten te kopen met haar zakgeld. Daarna ging ze mee aan de slag en met volle overgave. Dit resulteerde in erkenning jaren later.

Tegenwoordig zie je haar werk op internationale tentoonstellingen en culturele activiteiten. Otten is het kind dat zo graag langs rommelmarkten ging, en nu een vette knipoog geeft aan thema’s en onderwerpen. Ze heeft vele producten zelf ontworpen zoals bijvoorbeeld Tarot kaarten.

Marenthe werkt voor veel Nederlandse merken zoals Post NL, De Nederlandse Opera en Heineken, maar ook internationaal voor bijvoorbeeld Erik Verdonck, Musee Corse en Elle.

POST NL- postzegel ontwerp
POST NL- postzegel ontwerp

Zij won prestigieuze internationale prijzen in Europa, New York en Tokyo. In 2016 won zij de felbegeerde Global Talent Search van Lilla Rogers in Amerika. Echter is ze goed bewust van het feit dat ze deze prijzen niet alleen heeft verdiend, maar met haar klanten, partners, collega’s en vrienden.

Get inspired zou ik zeggen.

Stijlmagazine- Marenthe- graphic design-Art.8

Stijlmagazine- Marenthe- graphic design-Art.3

 

Stijlmagazine- Marenthe- graphic design-Art.5

Stijlmagazine- Marenthe- graphic design-Art.2