Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

Lichtschakelaars en stopcontacten van beton

Lichtschakelaars en stopcontacten van beton

Ga je binnenkort je interieur aanpassen of verbouwen? Ben je op zoek naar een mooie, nieuwe oplossing voor je stopcontacten of lichtschakelaars? Wat dacht je van beton!

Hou dan Sekhina in de gaten. Gevestigd in Hongarije wil dit designbedrijf de lichtschakelaars en stopcontacten markt herdefiniëren. Dit doen ze door de wanddozen om te vormen tot design elementen.

Meestal zijn de wandcontactdozen weg gemoffeld achter de bank, kasten en vooral niet aanwezig in een interieur. De nieuwe beton stopcontacten en schakelaars zijn juist elegant en ook nog eens duurzaam. Dit kunnen we niet zeggen van standaard plastic modellen.

Sekhina

Op dit moment gaat het nog om prototypes, maar Sekhina is van plan om investeerders te vinden voor de massa productie. Er is  een doorlopende crowd funding campagne opgezet.

binnenwerk betonnen stopcontact
Photo @ Sekhina

Voor de oprichter van het bedrijf, Gábor Kasza, is het belangrijk om naar de huidige wensen van de tijd te luisteren en het ecologisch bewustzijn niet uit het oog te verliezen, zelfs niet als het om grote volumes gaat.

Productie

De productie van de stopcontacten en schakelaars gaat nu handmatig. Ieder product is daardoor uniek. Het bedrijf gebruikt voor deze serie een milieuvriendelijke betonmix. Daarnaast is het materiaal vrij van kunstmatig hars en synthetische componenten en is duurzamer dan standaard betonsamenstellingen. Milieuvriendelijke waterafstotende coating zorgt ervoor dat je de schakelaars makkelijk schoon kunt maken.

Ecologische voetprint

Sekhina wil haar ecologische voetprint verkleinen en zelfs neutraliseren zodra ze de markt betreden met hun innovatieve collectie. Door middel van het planten van bomen in samenwerking met milieuorganisaties. Tegelijkertijd krijgen ze ook advies van milieubescherming specialisten over de impact van massa productie.  In Nederland nog niet te verkrijgen maar je kunt wel alvast meedoen met de crowd funding op de pagina van Sekhina. Switch ON

Photo @ Sekhina
Lichtschakelaars en stopcontacten van beton kleuren
Photo @ Sekhina
Lichtschakelaars en stopcontacten van beton- sekhina
Photo @ Sekhina
Photo @ Sekhina

Meer inspiratie voor stopcontacten:

Lichtknop in de spotlight - decoratieve stickers - stijlmagazine