Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

Laten we het eens over de Tour hebben…

Wist je dat op de dag dat Oranje uit het WK werd gedonderd, een Nederlander een etappe won in de Tour de France? Zijn naam is Lars Boom. Ik wist het niet, want ik volg die hele tour niet, maar dat vond ik toch leuk om te horen.

Stijlmagazine-Vive le Velo-VRT.1

Aangezien het komkommertijd is op tv, was ik wat aan het zappen en zo kwam ik uit bij een Belgische sportzender die dit heugelijke feit wist te vermelden. Bijna was mijn aandacht alweer verslapt, toen ik ineens een tafel voorbij zag komen met daarop allemaal prachtige miniatuur wielrenners. Daar wilde ik wel wat meer over weten.

Veiling voor het goede doel
Wat blijkt: het tv-programma Vive le Velo (Sporza) brengt elke dag vanuit een rennershotel een interview met een renner of ploegleider die een belangrijke rol speelde in de etappe van de dag. De praatgasten zetten hun handtekening op een speciale Tourtafel. Deze speciale tafel werd drie jaar op een rij geveild voor het goede doel. Dit jaar is dat Move To Improve, een ondersteuningsfonds voor kinderen met neuromotorische (bewegings)problemen.

Dit jaar doen ze het echter net even anders. In plaats van de tafel, hebben ze het volledige peloton van miniatuur wielrennertjes in gepersonaliseerde truien van Vive le vélo. Deze miniatuurtjes verloten ze op de website. De renners zijn gemaakt van Zamak ( legering van zink en aluminium) en ontworpen door The Orgininal Flandriens. Daarnaast worden de handtekeningen nu op de shirts gezet. En dat blijkt toch wel erg geliefd te zijn onder de fans van de Tour de France.

Geen gekissebis
Zoals ik al zei, ik ben bepaald geen wielrenfan, maar zo’n klein miniatuurtje lijkt mij te gek. Daarnaast steun je ook nog een goed doel! Daar kan VI Oranje nog eens een voorbeeld aannemen. Geen gekissebis en gerel, maar zorgen dat je naast leuke interviews met sporters ook nog een goed doel omarmt. Ik zou er bijna de Tour voor gaan kijken…

Stijlmagazine-Vive le Velo-VRT.1-Faema, Brooklyn,peugeot,OPQS

Stijlmagazine-Vive le Velo-VRT.7

Stijlmagazine-Vive le Velo-VRT.5