Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

Kun je geluid een kleur geven?

Als eerste kun je geluid een kleur geven? Volgens Yuri Suzuki (geluidskunstenaar, elektronische muzikant en ontwerper) wel. Hij heeft in zijn bijzondere muziekproject genaamd Looks like music een miniatuur robot de hoofdrol gegeven.

Tijdens zijn studie aan de Royal College of Art, werkte hij aan een aantal projecten voor Yamaha en Moritz Waldemeyer, en na zijn afstuderen opende hij in 2008 zijn eigen studio in Londen. Zijn werk roept vragen op over de relatie tussen geluid en mensen. Wat doet geluid met je? En kun je geluid een kleur geven?

Stijlmagazine-Looks-like-music_yuri_suzuki_4

The Looks Like Music project gaat over robots, ook wel Color Chasers genoemd. Deze robots zijn geprogrammeerd om een zwarte lijn op wit papier volgen. Op deze zwarte lijn markeer je bepaalde gedeeltes met verschillende kleuren. Elke kleur levert een ander geluid op. Uiteindelijk maak je, je eigen symfonie!

Als publiek kun je actief bijdragen aan de ontwikkeling van de installatie, door uitbreidingen van het circuit op papier te tekenen. niettemin maak je zo een groot kunstwerk in beeld en geluid. Kleuren is nog nooit zo leuk geweest!

Stijlmagazine-Looks-like-music_yuri_suzuki__2Stijlmagazine-Looks-like-music_yuri_suzuki_1Stijlmagazine-Looks-like-music_yuri_suzuki_3Stijlmagazine-yuri_suzuki_8