Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

Koffie IsShoNi

English version

Aangezien het grootste deel van Taiwan bestaat uit bergen en bossen, zal het geen verrassing voor de natuurliefhebbers zijn dat er talloze activiteiten te doen zijn zoals rafting, kajacken, hiking etc., in de vele mooie natuurparken. Als je genoeg tijd hebt, neem dan de super snelle ‘ bullit’ -trein naar het minder bezochte zuiden. Taiwan’s oudste stad is Tainan en is een favoriete plek voor Hong Kongnezen die de hectiek van de grote stad willen ontvluchten. Het is een stad beroemd om de vele historische wijken en kunstgallerijtjes en haar ontspannen atmosfeer. Het is een beetje te vergelijken met Maastricht voor de Randstedelingen in Nederland.Stijlmagazine-Tainan.3

Het is een ideale stad om te verdwalen in de vele gerestoreerde Chinese straatjes en snuizelwinkeltjes. Een erg leuk voorbeeld is de Shennong wijk. Overdag een ingeslapen nietszeggende straat, maar ‘s avonds bijna net een openluchtfeest met allerlei leuke en gekke kunstenaarsboetiekjes, lantaarns: magisch! Een ander leuke wijk is het gebied tegenover de oude Confucius tempel, gevuld met designwinkeltjes, snackkraampjes, gallerijtjes en alweer heel veel leuke koffietentjes. Voor de geschiedenis liefhebbers zijn er de overblijfselen van de Nederlanders uit de VOC tijd te bewonderen; er zijn oude handelshuizen en een heus fort uit die tijd in het historische Anping gedeelte.  Vergeet er niet het bizarre Boomhuis te bezoeken!

Stijlmagazine-Tainan-hippe plekjesJe accomodatie moet je gewoon boeken via dearbnb.com, een soort Taiwanese versie van airbnb waar je van heel simpel tot heel luxe kunt logeren op een bijzondere plek. Het is wel even puzzelen want alles is in het Chinees:-)  Ik logeerde in het heerlijke Cafe IsShoNi; IsShoNi betekent ‘ samen’ in het Japans en behoort toe aan de spontane eigenaresse Sandy en haar man. Naast genieten van een heerlijke hightea, kun je er dus ook heel leuk logeren. Hoewel Sandy en haar man bijna geen woord Engels spreken, halen ze alles uit de kast om het je naar de zin te maken. Zo zorgde Sandy ervoor dat haar aardige en Engels sprekende buurman Cliff, elke dag even langskwam om me op allerlei creatieve manieren te helpen om de leukste plekjes van Tainan te bekijken en natuurlijk om de lekkerste eet -en koffieplekjen te vinden en nog belangrijker, hoe aldaar bestellen! Ik voelde me letterlijk even deel van de ‘IsShoNi ‘familie.

Stijlmagazine-Rally-Isshoni cafe-taiwan.1

Misschien is het wel het beste voor Taiwan en haar schatten dat het een verborgen bestemming blijft, zeker voor het massa toerisme, maar als je toch op bezoek gaat, naar ‘ Illha Formosa’ besef dan dat de beste verborgen schat van Taiwan wellicht haar inwoners zijn.

Een intrigerende mengeling van het tradionele China en de vriendelijkheid en eigenzinnigheid van Japan, Taiwan zal zeker een bestemming zijn die je niet snel vergeet…..

Stijlmagazine-Shennon street Tainan.A Stijlmagazine-Tainan.2 Stijlmagazine-Tainan.1

Stijlmagazine-Isshoni cafe-taiwan..