Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

Koekje erbij?

De Dutch Design Week in Eindhoven is een walhalla voor iedere designliefhebber. Ieder jaar opnieuw rijst de vraag: waar te beginnen? Dit negendaagse evenement telt namelijk het werk van zo’n tweeduizend ontwerpers, verspreid over 78 locaties door de hele stad.

Bloggerstour
Voor het eerst is er een bloggerstour georganiseerd: designliefhebbers uit verschillende disciplines hebben een selectie gemaakt van hotspots van de DDW. Natuurlijk moest Stijlmagazine daarbij zijn! Samen met zo’n 18 dames en – opvallend genoeg – maar één heer, werden we van hot(spot) naar haar gesleept. De overweldigende inhoud van deze dag is onmogelijk samen te vatten in één artikel, dus de komende weken zie je zeker nog meer items van DDW op Stijlmagazine.

Stijlmagazine-DutchDesignWeek.5

Dik & Stijlloos
Eén item licht ik er alvast uit. In het TAC (Temporary Art Centre) ontmoetten we een van de ontwerpers van het ontwerpersduo Dik & Stijlloos, bestaande uit Marijke Timmerman en Charlotte Porskamp. Hun project The True Size of Food is ontstaan vanuit een frustratie over een van onze eerste levensbehoeften: eten. Het is overal! En door de overvloed aan eten en de vanzelfsprekendheid ervan, zien we de waarde niet meer.

De laatste jaren lijken we wel steeds bewuster bezig met eten. Lightproducten, dieetboeken in allerlei soorten en maten, afvalprogramma’s op tv: ja, we weten echt waar we mee bezig zijn. Maar drijven we hier niet een beetje in door?

Testje
In het TAC presenteerden Marijke en Charlotte hun ideeën op grafische wijze, met aansprekende beelden. Daardoor werd de impact van eten mij ineens heel duidelijk. Ga maar eens na. Je hebt net bovenstaand verhaal aangehoord en loopt rond in een ruimte waar ineens een schaal met speculaasjes staat, met de tekst: ‘Koekje erbij’? Dilemma. Want durf ik nu nog wel een koekje te pakken?

Een andere muur is compleet beplakt met polaroids. Allemaal eetgelegenheden in een straal van 500 meter op een bepaalde plek in Eindhoven. Ongelooflijk!

Stijlmagazine-DutchDesignWeek.1

Tot slot laten legoblokjes ons de verdeling van koolhydraten, vet en eiwitten van verschillende soorten voedsel zien. En wordt door middel van bruine bananen duidelijk hoeveel eten we weggooien.

Stijlmagazine-DutchDesignWeek.4

Wil je dit alles zelf ervaren? De Dutch Design Week duurt nog tot en met 27 oktober! Ik heb inmiddels weer een berg inspiratie opgedaan tijdens dit evenement, mede dankzij de bloggerstour. Willemijn de Wit, Jasmijn van Weenen en Ulrike Jurklies: bedankt voor de organisatie van deze topdag!

Stijlmagazine-DutchDesignWeek.6