Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

John Crawford

John Crawford

Fotografie vanuit de lucht. Waarschijnlijk heb je dit vaker gezien. Toch wil ik je de Aerial Nudes foto’s van de Nieuw- Zeelandse fotograaf John Crawford laten zien. De niet voor de hand liggende locatie waar je de naakte vrouw ziet zorgt voor dat je bij iedere foto opzoek gaat naar de vrouw. Volgens mij wil hij gewoon met ons een spelletje spelen.

Aerial Nude - John Crawford - train
Images @ John Crawford

Etiquette

Volgens anderen is John een ruwe bolster blanke pit. Hij zal nooit een etiquette-wedstrijd winnen, en dat zou hij ook niet willen. Hij noemt zichzelf een Larrikin- fotograaf. Larrikin is een Australisch-Engelse term die betekent “een ondeugende jonge persoon, een niet-gecultiveerde, baldadige maar goedhartige persoon” of “een persoon die handelt met kennelijke minachting voor sociale of politieke conventies”. Dit zegt genoeg maar zijn Aerial Nudes foto’s spreken nog meer.

Jaren 80

Het zou kunnen dat je de collectie kent.  Ze zijn meer dan 30 jaar oud. Daarom ben ik zo onder de indruk want toen waren er nog geen drones met 360 graden camera’s etc. John maakte zijn foto’s tussen 1981 en 1987. Hij heeft een fascinatie voor vogels en het vogelperspectief. De recht naar beneden kijkende blik van de vogels. Zijn bedoeling was om in elk van de Aerial Nudes afbeeldingen een ​​zeer grafische en abstracte scène te vinden, waar je nooit een naakt zou verwachten. De sensuele vorm van het strategisch geplaatste naakt, hoewel erg klein, zou in totaal contrast staan ​​met de andere harde hoekige componenten in het beeld. De grootte van het lichaam is klein in verhouding tot het hele plaatje, waardoor een perfecte schaalverdeling ontstaat. Voor hem benadrukt dit het punt dat wij als mensen oneindig klein zijn in verhouding tot de schaal van het landschap om ons heen, maar dat we in staat zijn om absolute chaos te creëren met onze omgeving (zonder echt een f#ck te geven). Elke Aerial Nudes foto bevat een of andere door de mens gemaakte structuur, die na verloop van tijd zal verdwijnen en door andere zal worden vervangen.

 

 

Aerial Nude- John Crawford - Chickens
Images @ John Crawford

 

Aerial Nude - John Crawford land
Images @ John Crawford

 

 

Aerial Nudes foto's woman canoe
All photo credits @ john Crawford
Photocredit @ John Crawford

Totaal iets anders grafische kunst van Ofsparrow