Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

Jaloersmakende jurken

De laatste Koninginnedag is voorbij maar gelukkig hebben we de foto’s nog! Wow… wat hebben we een prachtige Koningin, die weet hoe ze zich moet kleden. Om jaloers van te worden!

Tijdens de abdicatie van koningin Beatrix was – toen nog – prinses Máxima gekleed in een japon van het modehuis Natan, ontworpen door Edouard Vermeulen. Het onderstuk van de jurk, die je helaas niet zo heel goed kon zien, was van geborduurde zijde met kristallen lovertjes in poederroze en zilver. De schattige gele jurkjes van de prinsesjes heeft Vermeulen ook ontworpen.

Stijlmagazine-abdicatie-jurk-maxima

Toen de deuren dicht gingen van het balkon op de Dam, vroeg ik me af of alle dames dan even zo’n meidenmomentje hebben. Make-up bijwerken, kopje thee erbij, andere jurk aan, beetje tutten met elkaar? Maar daar hebben ze vast een leger van stylistes voor.

Hoe dan ook, het moment dat Máxima de Royal Blue dress met bijbehorende cape aan deed, zal dat toch ook in de kleedkamer van het Paleis op de Dam voor de nodige zuchten hebben gezorgd.
Stijlmagazine-EED-Koningin-Maxima.1

Deze waanzinnige creatie is gemaakt door de Nederlandse topdesigner Jan Taminiau. Robe en cape zijn gemaakt van een basis van crêpe waarover een flinterdunne laag van chiffon is gelegd.

De blauwe robe met sleep en biais, heeft een flinterdunne laag van chiffon, opengewerkte motieven en is rijkelijk geborduurd. Door de gebruikte techniek wordt de onderliggende zijde crêpe zichtbaar waardoor kleurnuances en een drie-dimensionaal effect ontstaan. In één woord: prachtig.

Photograpy JAN TAMINIAU
Photograpy JAN TAMINIAU

En toen was het tijd voor de Koningsvaart. De lange avondjurk van koningin Máxima is gemaakt van zijden crêpe met sierlijke banen van robijnrood kant. Het kant en de zijden crêpe zijn met elkaar verbonden door geborduurde guirlandes die als een klimop over de jurk heen waaieren.Stijlmagazine-avondjurk-Koningin-Maxima-Jan

Het borduursel bestaat uit driedimensionale rode bloemetjes, pailletten en kristallen. Vind je ook niet dat dit klinkt als een modern gedicht? Wederom is deze robe van de hand van Jan.

Wij genieten nog even na van al dat moois en zijn nu al benieuwd wat ons Koningskoppel volgend jaar op Koningsdag 27 april zal dragen!