Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

Italiaanse knipoogjes

Heb je ook zo genoten van de zon de afgelopen week? Ik ging direct aan de slag met onze tuin. Tuin is misschien een groot woord voor onze postzegel zonder zon. De voortuin daarin tegen is gelegen op het zuiden. Klein probleempje, je zo in de kijker. Dus ging ik op zoek naar een mogelijke ( design) oplossing. Zo kwam ik de schermen van Seletti tegen. Me Like.

Stijlmagazine-Seletti.afscherming

Laat ik nu ook Seletti tegenkomen bij de designweek in Milaan. Deze week stond deze stad weer in teken van inspiratie en mooie ontwerpen. Overal zie je dit terug ook in het straatbeeld. Je kunt exposities bezoeken en het lijkt wel of de stad je design knipoogjes wil geven.

de aangeklede straatjes in Milaan
de aangeklede straatjes in Milaan

 

Nog even over Seletti. De familienaam komt van Romano Seletti die in 1964 zijn bedrijf starten in Cicognara. Romano was een globetrotter met een voorliefde voor Azië. Bizarre voorwerpen nam hij mee naar Europa en allemaal voor de verkoop. In de jaren tachtig ging zijn tiener zoon Stefano mee op zijn reizen. Het liet een diepe indruk bij hem achter.

Stijlmagazine-Seletti.trex-sauria.2Toen Stefan in het bedrijf kwam. Bleef hij de koers van zijn vader varen maar ging daarnaast ook zelf ontwerpen. Zo kwamen de eerste collectors items van zijn hand. Tegenwoordig werkt Seletti vaak met jonge Italiaanse en internationale ontwerpers maar ook met mensen buiten de designwereld. Zijn ontwerpen zijn onconventioneel en alles met een knipoog. Bellissimo!

 

Stijlmagazine-Seletti.opbergenPalafitt - Seletti

Stijlmagazine-Seletti.1 Sending Animals - Seletti Stijlmagazine-Seletti.3 Stijlmagazine-Seletti.4Stijlmagazine-Seletti.monkeylamp Stijlmagazine-Seletti.monkeylamp.2