Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

Grote wasjes…kleine wasjes….

Stijlmagazine-De-Waslijn.3

De nieuwe tijd wordt helemaal zichtbaar in het concept “De Waslijn” van Anouk Janssen.

Ik sprak Anouk bij de Coffee Plaza in Westerpark. (Beste koffietent van Amsterdam volgens de koffie top 100). Ze vraagt zich in haar concept af of de tijd van overdaad definitief voorbij is. De uitverkooptijd lijkt in winkels eeuwig te duren en heeft volgens het parool geen enkel effect op toenemende koopkracht. Op een normale donderdagavond lijken winkels in de steden leeg en de restaurants vol. Gaat de individualisering dan nu echt plaatsmaken voor socialisering?

Zo ontstond haar idee “de Waslijn”, een kledingruilmarkt in openbare ruimte en vrij toegankelijk voor iedereen.

Anouk legt uit dat het de tijd is van ruilen, het nieuwe kopen. Zoals delen het nieuwe hebben is. We leven in een tijd dat we online toegang  hebben tot de hele wereld. Ondertussen zijn we gewend via ebay of marktplaats spullen van andere burgers over te nemen. Waarom dan niet een fysiek event organiseren waar we ruilen, ontmoeten en vertellen?Stijlmagazine-De-Waslijn.8

In 2012 is Anouk begonnen met de Waslijn. De te ruilen kleding hangt aan waslijnen en vormt hiermee een symbool voor verbinding tussen de deelnemers, duurzaamheid, transparantie en tijdelijkheid. Daarnaast nemen mensen deel omdat ze er blij van worden. ‘Ik maak een ander blij met mijn niet gedragen spullen en wellicht ga ikzelf nog met een mooi item naar huis.’Nu wordt het concept omarmd door enthousiaste vrouwen in heel Nederland. Ze maken gebruik van de faciliteiten en de tot nu toe opgedane kennis en daarnaast activeren zij hun eigen (lokale) netwerk om te gaan deelnemen aan de Waslijn.

De Waslijn heeft als doel vrouwen met een passie voor mooie kleding en een bewuste levensstijl samen te brengen. Gebaseerd op een behoefte aan slow fashion – recyclen van gedragen kleding – en de was duurzaam drogen aan de lijn. De Waslijn verbindt op een creatieve manier ook buurtgenoten en ondersteunt met overgebleven kleding een goede doelen.

Spelregels

Wil je ook meedoen aan de waslijn? Neem 3 tot 7 kledingstukken mee waar je een ander echt blij mee kunt maken. Schoenen en accessoires mogen ook, maar items met vlekken en gaatjes zijn niet inwisselbaar. Na het inleveren van je kleding bij de incheck tafel, ontvang je een ruiltegoedbon. Als je drie items inbrengt krijg je een ticket voor drie items. Met het ticket kun je langs de waslijnen lopen en drie items naar keuze uitzoeken en meenemen. Je kan de kleding passen en na het passen lever je je bon weer in bij een van de medewerkers van de Waslijn.

Check FB voor de aankomende waslijnen.

Stijlmagazine-De-Waslijn.7

Stijlmagazine-De-Waslijn.1

Stijlmagazine-De-Waslijn.4