Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

Google Glass…Absolutely Fabulous?

De afgelopen maanden ben ik druk geweest met het organiseren van TEDxRoermond. Het moeder evenement TED was een maandje eerder in februari en daar stond niemand minder dan dan Sergy Brin. Hij stond er niet voor de eerste keer maar deze keer ging het over Google Glass.

Sergey Brin
Sergey Brin

15 jaar geleden toen hij startte met Google had hij een visie. Informatie aanleveren op de momenten wanneer er behoefte aan is. Zelfs zonder zoekopdracht en het contact te verliezen met je medemens. Helaas is dit laatste niet gelukt want tijdens het verkrijgen van je informatie kijk je weg op je smartphone of tablet.

Brin vraagt zich af of dit wel de manier is hoe we met elkaar om willen gaan. Voor de toekomst zou dit betekenen dat iedereen rondloopt met een kromme rug wrijvend over een stukje glas. Nou Sergey, ik kijk eens om mij heen en zie dat dit de hedendaagse werkelijkheid is geworden. Ik weet zeker dat als je eens rondkijkt waar je ook bent, je vast wel iemand op een schermpje ziet kijken.

Stijlmagazine-Google_Glass-11

Uiteraard heeft Google een antwoord. Tromgeroffel…..Google Glass

Wat is Google Glass?

De kern van Google Glass is een bril met een ingebouwde display. Deze zit niet op ooghoogte maar een beetje erboven. Je kunt met 1 blik omhoog de display zien. Daarnaast hebben de glazen een ingebouwde camera, microfoon, GPS en spraakbesturing. Dit wordt gebruikt om het apparaat te bedienen. Je zegt  hardop ‘ok glas’ om een ​​aantal opties te krijgen zoals het nemen van foto’s, video’s, berichten verzenden met spraak naar tekst. Een voorbeeld: via GPS kun je in je ooghoek de routebeschrijving zien om te weten waar je naar toe gaat. Zou er al iemand wakker liggen bij TomTom?

Stijlmagazine-google_glass-A

 

Voor 1500 dollar hebben de early adaptors in Amerika al een bril kunnen aanschaffen. Tegelijkertijd heeft een bar in Seattle de bril al verboden maar dit bleek later een PR stunt te zijn. Maar goed de vraag die je over het internet hoort is wat gaat dit betekenen voor onze privacy?
Stijlmagazine-google_glass_B
Privacy is dit misschien een woord wat over een paar jaar niet meer bestaat als we alles kunnen opnemen en vastleggen.

Benieuwd wat jullie ervan vinden en deel je mening op Facebook. Wat vindt jij van Google Glass? Have you been glassed today?