Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

Gloeiende, Gloeiende…..

Koordje

Gloeiende, Gloeiende….

De inwoners van Calgary konden vorig jaar als eerste kennismaken met CLOUD. Op het festival Nuit Blanche stond dit grootschalige interactieve sculptuur. CLOUD ( wolk) is gebouwd door Calgary gevestigde kunstenaars Caitlind r.c. Brown en Wayne Garrett en gemaakt van 6.000 nieuwe en uitgebrande gloeilampen.

Stijlmagazine- Kunst- Art-CLOUD-crowd

Als onderdeel van het creëren van CLOUD verzamelende de kunstenaars uitgebrande gloeilampen van huishoudens, bedrijven en musea. Het idee was om zo een informele samenwerking aan te gaan tussen de lokale gemeenschap en de kunstenaars. De reden hiervoor was om kosten te verlagen en te experimenteren met mogelijkheden van gebruikte artikelen.

Hoe werkt CLOUD?: De stalen onderbouw van het beeld is bedekt met een huid van nieuwe en uitgebrande gloeilampen. Van binnen uit wordt het sculptuur belicht door 250 spaarlampen. In totaal is het vermogen ongeveer 20 ampère. Iedere lamp heeft een koordje en de kijker kan zo de CLOUD beheersen. Men zegt dat het lijkt op bliksemschichten. Nu hopen dat we dit jaar bij het Nuit Blanche festival in Amsterdam aan zo’n koordje kunnen trekken…..

#tip  Op onze Facebook pagina kun je een filmpje bekijken over de CLOUD http://on.fb.me/SYRWyd

Stijlmagazine- Kunst- Art-CLOUD-crowd

Stijlmagazine- Kunst- Art-CLOUD-crowd 3

 

Stijlmagazine- Kunst- Art-CLOUD-crowd-4
Stijlmagazine- Kunst- Art-CLOUD-crowd-5

 

Stijlmagazine- Kunst- Art-CLOUD-crowd-6

 

Stijlmagazine- Kunst- Art-CLOUD-crowd-7