Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

Geen luchtkastelen maar luchtspelen

De vakantie komt eraan! Als je net zo’n last-minute planner bent als ik, heb ik nog een leuke tip voor je: ga naar Amerika, St. Louis. En dan met name naar het City Museum. Zeker als je even je kind in jezelf wilt loslaten of als je die je meeneemt op reis.

Stijlmagazine-city-museum-st.louis.usa.9

In een gebouw van 10 etages hoog, vind je de ultieme speeltuin ooit gemaakt. Het museum is het geesteskind van kunstenaar en beeldhouwer Bob Cassilly, die de ruimte in 1997 na jaren van renovatie en nieuwbouw opende. Hoewel Cassilly overleed in 2011 is het museum voortdurend onder constructie om nieuwe functies toe te voegen of  te verbeteren, dankzij een ragtag groep van 20 kunstenaars (liefkozend de Cassilly Crew genoemd).Stijlmagazine-city-museum-st.louis.usa.2

Wat kun je hier vinden? Wat dacht je van een torenhoog klimrek gekoppeld aan twee oude vliegtuigen, twee hoge glijbanen van 10 etages hoog en een tal van kleinere. Een reuzenrad op het dak, een hangende schoolbus die uitsteekt uit het dak. Ondergrondse grotten, honderden meters van tunnels die verdiepingen doorkruisen en ga zo maar door.

Mocht je in de buurt van St. Louis dan is het een must om hier even te stoppen. Of bekijk de foto’s 🙂

Je kunt hier makkelijk een paar dagen doorbrengen. Het is een frisse wind en totale tegenpool van de parken zoals Disney World. Let’s play!

Stijlmagazine-city-museum-st.louis.usa.7

Stijlmagazine-city-museum-st.louis.usa.8

Stijlmagazine-city-museum-st.louis.usa.6

Stijlmagazine-city-museum-st.louis.usa.4

Stijlmagazine-city-museum-st.louis.usa.3Stijlmagazine-city-museum-st.louis.usa.1

Stijlmagazine-city-museum-st.louis.usa.5

Stijlmagazine-city-museum-st.louis.usa.11