Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

Eigenstijl – Ik vraag me af

‘Goh, jij bent eigenlijk helemaal niet zo dom Jelle.’ Dit is een waargezegd statement door iemand die me net wat beter leerde kennen. ‘Dat is gedeeltelijk waar,’ antwoordde ik, ‘maar ik lijk wel slimmer omdat ik wat feitjes weet over de meest uiteenlopende zaken’. ‘O, oké’ zei diegene die me net wat beter leerde kennen, waarna het tweede deel van GTST begon en we onze conversatie staakten.

Het is echt zo. Ik kan in veel discussies mee gaan omdat ik altijd wel iets van het onderwerp weet. Dat heeft een reden die je kort zou kunnen omschrijven met gebruik van de woorden ‘Quest’ en ‘kopen’. Ik koop de Quest. Meestal één keer per maand. Het eerste wat ik altijd lees, is de rubriek ‘Vraag en Antwoord’. Daarin staan de meest bizarre vragen die ik zelf gesteld zou kunnen hebben. Gelukkig geven ze ook meteen het antwoord, waardoor ik niet lang in het ongewisse blijf. Als iemand op een verjaardag het bijvoorbeeld over Vincent van Gogh heeft, kan ik zeggen dat ik zijn schilderijen kut vind en dat hij zijn oor afgesneden heeft omdat hij leed aan bewustzijnstoornissen, depressies, zelfmoordneigingen en psychotische verschijnselen wat dan weer een gevolg was van langdurige syfilis, loodvergiftiging en het regelmatig drinken van absint, dat bij hem ook nog eens epileptische aanvallen veroorzaakte. ‘Die had het nog helemaal niet zo makkelijk hoor, die Vincent’. Dat geeft vaak hele verrassende wendingen aan gesprekken, soms tot lichte ergernis van iemand die dat gesprek begonnen is.

Naast de feitjes waarop de Quest me trakteert, ga ik zelf ook regelmatig op onderzoek uit. Ik vraag me namelijk bovengemiddeld veel dingen af. Ik vraag me zelfs af hoeveel een gemiddeld iemand zich afvraagt en kom dan tot de conclusie dat een gemiddeld iemand daar waarschijnlijk niet over nadenkt en ik me dus bovengemiddeld veel dingen afvraag. Ik vraag me af of je nu nog leest.

En als ik dan iets in mijn hoofd heb, wat ik wil weten, begin ik meteen wild te googelen. Of te googlen (met een e minder), want dat mag allebei, dat weet ik door het online opgezocht te hebben met gebruik van google. Hierdoor weet ik dat het zinken van de Titanic in de film bijna realtime gebeurt en dat Atlantis waarschijnlijk helemaal niet bij Griekenland lag (zoals Bassie & Adriaan me vertelden) maar in de Atlantische Oceaan. Dat klinkt eigenlijk best logisch. Als het überhaupt bestaan heeft dan hè.

Soms kom ik na lang googelen niet op een antwoord. Dan stuur ik mijn vragen naar de Quest. Hebben zij weer wat inhoud en ik weer wat antwoorden en weetjes voor op feestjes. Op de onderstaande vragen heb ik nog geen antwoord gekregen. Zelf vind ik ze best goed, dus ik vraag me af hoe dat komt.

  • Is het mogelijk om met een vliegtuig uit de atmosfeer te vliegen? Zo ja, hoe ver kom je? Zo nee, wat gebeurt er? Vindt er verbranding plaats?
  • Is het weer op de ene dag mondiaal beter dan op een andere dag? Kan het bijvoorbeeld zijn dat de globale temperatuur op dag 1 hoger is dan op dag 2 en er wereldwijd minder storm en neerslag is? Of is het altijd min of meer in evenwicht?
  • Komt het wel eens voor dat een kip en het ei dat deze kip zelf gelegd heeft in dezelfde ceasar salade eindigen?
  • Wanneer zijn de 10-cijferige telefoonnummers op? Worden ze vaak gerecycled?
  • Hoe veel mensen hebben wereldwijd dezelfde pincode?

Mocht je het antwoord op een dezer vragen weten, zou je dan contact met me op willen nemen? Dat kan via www.facebook.com/leyeahhh

 


De naam sinaasappel is een verbastering van China’s appel, want daar komen ze oorspronkelijk vandaan.

 

Eigenstijl, een wekelijkse column van blogger Jelle Klerx, alias Le Yeah op Stijlmagazine.nl