Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

Eb en vloed in je huiskamer

Ik houd best van kamerplanten, maar vergeet ze altijd water te geven. Of – en ik weet niet wat erger is – in een periode van noeste huisvlijt, geef ik ze te veel water. Het gevolg is hoe dan ook altijd hetzelfde: een treurige plant met bruine bladeren. Maar nu is er de Pikaplant en dat lijkt me echt wat voor de vergeetachtige natuurliefhebbers onder ons.

Stijlmagazine - Pikaplant_One_L

Precies genoeg water
Door middel van een ingenieus watersysteem, hoef je de Pikaplant namelijk niet te onderhouden. Alles gaat vanzelf. Heb je veel kamerplanten, dan is de Pikaplant One handig: een plankensysteem dat de natuurlijke eb en vloed cyclus van grondwater nabootst. Het geeft precies genoeg water aan elke plant, je hoeft alleen het reservoir een keer in de maand bij te vullen. Dat moet lukken.

Stijlmagazine - Pikaplant_Jar_Orchid

Plant in eigen biotoop
De Pikaplant Jar is mijn favoriet, want ik heb niet veel ruimte maar wil wel graag een groene eye-catcher in huis. Bovendien ziet het er heel hip uit, zo’n plant in zijn eigen biotoopje. De Jars zijn 
onder andere verkrijgbaar bij Hutspot voor € 49,-.

Van groen om je heen word je creatiever!
Deze groene innovatie komt van de Nederlandse start-up Pikaplant. Mede-oprichter Dan Sutjahjo: “Planten doen de mens goed. Van een groenrijke omgeving word je gelukkiger, gezonder en creatiever. Maar veel mensen houden binnen geen planten omdat ze onderhoud vergen. We leiden ook een steeds drukker bestaan en we vergeten vaak de planten water te geven. Met onze producten houd je planten levend en mooi, ongeacht hoe druk je het hebt.”

Helemaal mee eens.

Stijlmagazine - Pikaplant_Jar_Bromelia01