Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

Dutch Design Week 2014

De Dutch Design Week is het grootste designevenement van Nederland. Dit jaar vindt alweer de 13e editie plaats in Eindhoven. Je kunt hier met eigen ogen zien hoe de wereld van morgen vandaag al in de maak is. Zorg voor voldoende tijd, want je hebt minstens drie dagen nodig om alles te kunnen zien.

Wij hadden maar 1 dag en delen graag een paar snapshots met je.

michiel van der Kley project Egg- 3D
michiel van der Kley project Egg- 3D

Project EGG van Michiel van der Kley is geïnspireerd door de natuur en nieuwe technologie.

Het is resultaat is een architectonische ruimte, opgebouwd uit 4769 unieke stenen, gerealiseerd door een 3D print community. Project EGG is het begin van een antwoord op de vraag wat 3D printen ons kan gaan brengen. Je kon een tijdje terug een steen adopteren. Deze steen werd gepersonaliseerd uitgeprint via een 3D printer. De stenen zijn opgenomen in het paviljoen. Uiteraard staat het paviljoen op de Dutch Design Week dus misschien wel met jouw naam erop.

Kneeling DDW- handmade tapijten
Kneeling DDW- handmade tapijten

Een favoriet van ons is de tentoonstelling ‘Kneeling’. Deze tentoonstelling toont tijdelijke tapijten. Deze tapijten zijn gemaakt van alledaagse materialen. Hierbij moet je denken aan ballonnen, mosterdzaadjes, schuursponsjes, lucifers e.d. Alle tapijten zijn stuk voor stuk met de hand gelegd. Helaas worden deze na het evenement opgeruimd. Dus ga nog even kijken dit weekend!

Nog even een paar tips:

  • De meeste locaties kun je gratis bezoeken. Voor het Klokgebouw op de Strijp S heb je een passe-partout nodig. Deze kost 15 euro maar is alle dagen en locaties geldig. Op vertoon van de passe-partout ontvangt je daarnaast ook 50% korting op de toegang bij het Philipsmuseum en bij TAC.
  • De VVV kantoor heeft speciale DDW-stadswandeling. Ga even langs voor meer info.
  • Neem een speciale Design Ride door de stad. Zij zetten je af bij de locaties. Het kan erg druk zijn maar je kunt altijd een OV-fiets huren.
  • Ontwerpers staan vaak zelf bij hun tentoonstelling. Zo kom je ook achter het verhaal.
  • Check out de DDW website voor het laatste nieuws.
  • Alex de Witte ( Reddot awards) staat dit jaar ook met de Big Bubble op DDW. Lees hier meer over op Stijlmagazine.
  • Have fun en geniet ook van de heerlijke koffie en eettentjes. Wij wensen je alvast een fijn DDW weekend.

 

ipp

Design Rides DDW 2014
Design Rides DDW 2014