Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

Düsseldorf, part eins

Düsseldorf: net over de grens maar groot en veelzijdig genoeg om je even in een wereldstad te wanen. Met haar chique Königsallee, grote warenhuizen, dure modemerken, internationale galerieën en de bohemiense Altstadt, doet Düsseldorf wat betreft winkelmogelijkheden immers niet onder voor Londen of Parijs.

Het was alleen jammer dat het maar bleef regenen.

Hippe lunchstek
Daardoor skipten we geweldige conceptstores zoals 69m2 en Van Afferden en bleven we een beetje hangen in de druilerige binnenstad. Of nou ja, we bleven misschien iets te lang zitten bij de hippe lunchstek Hausmann’s, terwijl het hemelwater venijnig tegen de ramen sloeg. Doet u ons nog maar een koffie met een apfelstrudel!

hausmanns
Lekker lunchen doe je bij Hausmann’s.

Grafische ontwerpers en illustratoren
Het weer mocht dan spelbreker zijn, we ontdekten zo wel bij toeval een winkel die ons online nog niet was opgevallen. Bij Schee hangen meer dan 200 prachtige ontwerpen van grafische ontwerpers en illustratoren uit de hele wereld aan de muur. Je vindt er fantastische zeefdrukken en fine art prints van onder andere Al Murphy, Flavio Morais, Martin Schwartz en Tove Laris.

schee dusseldorf
Honderden grafische prints aan de muren bij Schee.
Als print-liefhebber kon ik de deur niet uitlopen zonder iets te kopen. Deze zeefdruk van ontwerper Ross Moody hangt nu bij mij aan de muur.
Deze zeefdruk van Ross Moody hangt nu bij mij aan de muur.

Naast prints verkopen ze ‘alles wat je huis mooier maakt’, bijvoorbeeld keramiek van Jars. Laat ik het zo zeggen, je kunt je er een flinke regenbui lang goed vermaken.

Düsseldorf gaat daarom zeker in de herhaling, want we zijn er nog lang niet uitgekeken. Al is het alleen al omdat er vanuit Nederland de dichtstbijzijnde Muji zit.

To be continued!

Stijlmagazine-Dusseldorf-Schnee.2 Stijlmagazine-Dusseldorf-Schnee.3 Stijlmagazine-Dusseldorf-Schnee.4 Stijlmagazine-Dusseldorf-Hausmann.2 Stijlmagazine-Dusseldorf-Hausmann.1