Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

Driehoeksverhouding

Ieder jaar pak ik mezelf eind september op om de naderende kou te trotseren. Het doel? De allerlaatste nieuwtjes en trends op het gebied van design verzamelen. Het najaar is namelijk de ultieme tijd voor allerlei beurzen en designevenementen.

Afgelopen weekend vond voor de 10e keer ELLE Inside Design plaats in Amsterdam. Op verschillende locaties in de stad zijn winkels, restaurants, werkplaatsen, academies en andere bezienswaardigheden op het gebied van lifestyle een weekend lang design-hotspot.

Bijzonder tafelen
Tijdens mijn bezoek ontdekte ik een bijzondere tafel, ontworpen door Liza Pater. Liza studeerde aan het Hout en -Meubileringscollege (HMC). Ik was nieuwsgierig en nam contact op met Liza. Waar komt haar voorliefde voor hout en het idee voor de tafel vandaan? Waardoor heeft ze zich laten inspireren? Liza vertelt.

Het ontwerpproces
“Ik ben vooral tijdens mijn opleiding gaan houden van hout. De levendigheid en diversiteit van kleur die hout in zich heeft, vind ik erg mooi. En omdat ik aan het HMC studeerde, stond eigenlijk wel vast dat mijn project gericht zou zijn op dit materiaal. Tijdens mijn ontwerpproces ben ik de driehoek als vorm gaan onderzoeken en werd ik mij bewuster van de kenmerken van deze vorm.Stijlmagazine - Liza Pater - 5

Wanneer je gelijkzijdige driehoeken namelijk naast elkaar om hun eigen as laat draaien, raken deze elkaar niet, maar vormen ze gezamenlijk wel een vlak. In eerste instantie wilde ik alle vlakken een andere kleur geven, waardoor je oneindig veel patronen zou kunnen maken.
Tijdens het maken van een proefmodel kwam ik erachter dat het platte vlak zich vanzelf vormt, wanneer je er iets op zet. Dát vond ik zo interessant, dat ik besloot verder te gaan met de transformatie van structuren naar plat vlak. De tafel is op deze manier zowel functioneel als esthetisch interessant.”

Nieuwsgierig geworden?
Ook op de woonbeurs in Amsterdam is de tafel van Liza in volle glorie te bewonderen. Wil je de tafel van Liza live zien? Haast je dan dit weekend nog naar hal 10 in de RAI Amsterdam! www.woonbeurs.nl

Stijlmagazine - Liza Pater - 6

 

Stijlmagazine - Liza Pater - 3

 

Stijlmagazine - Liza Pater - 8
Stijlmagazine - Liza Pater - 7