Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

Doe eens gek, vouw je fles op

Deze week las ik in de krant dat San Francisco een grote stap heeft gezet naar het ‘vergroenen’ van de stad. Zo wordt vanaf 2018 de verkoop van plastic flessen verboden. Niks gedoe over wel of geen statiegeld, hop: meteen die hele plastic fles eruit.

De stad wil eenmalig ‘single-serving’ plastic flessen ontmoedigen. Best een goed plan als je nagaat dat de Amerikanen er 50 miljard gebruiken per jaar gebruiken en daarvan maar 23% van gerecycled wordt.

Stug volhouden
Verkoop je de plastic flessen toch, dan krijg je een boete van 1000 dollar. De regel geldt overigens niet voor sportevenementen en bedrijven krijgen de tijd om dit in te voeren voor de deadline van 2018. Uiteraard levert dit alles felle protesten op vanuit de drankindustrie. Maar tot dusver houdt San Francisco stug vol.

Vouw je fles op!
Met dit in gedachten kwam ik op Kickstarter de Hydaway bottle tegen. Een slim flesje dat je na gebruik  opvouwt (of liever, samenknijpt) en in je tas kunt doen. Inmiddels is dit project volledig ondersteund en komen deze flessen snel op de markt.

Stijlmagazine-Hydaway_HomeCollapsed-Features

Stijlmagazine-Hydaway_HomeCollapsed

Briljant! Handig voor als je naar je werk gaat, of op school zit, of gaat sporten. En nog beter: je hoeft het niet meer weg te gooien.
Stijlmagazine-hydawaybottle.2
Stijlmagazine-hydawaybottle.4