Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

Design van weleer

Vele liefhebbers van interieurstyling schudden hun hoofd als je het over plastic meubilair hebt. Echter 1 van mijn “old time favorites” is een stoel, je snapt het al, gemaakt van…plastic.
Stijlmagazine-Ball_Chair-2

 

 

 

 

 

 

 

De designklassieker uit 1963 is een ontwerp van de Finse ontwerper Eero Aarnio. Zijn “Ball chair” ook wel “Globe Chair” werd en wordt nog steeds geprezen voor het industrial design. Deze stoel werd dan ook in 1966 gepresenteerd op de Internationale Meubelbeurs in Keulen.
Stijlmagazine-Ball_Chair-1Stijlmagazine-Ball_Chair

Je hebt tegenwoordig vele ook luxe uitvoeringen van de Ball Chair. Je moet denken aan een aansluiting voor je MP3 of een computer geïntegreerd. De originele uitvoering blijft dan toch mijn voorkeur behouden.

Zoals het vaak gaat bij design zijn er veel namaak modellen in omloop. De fabrikant geeft op haar website tips om dit te checken. Heb jij een echte of een copy cat. Als je zeker wilt weten dat het geen namaakmodel is kun je deze prachtige stoel online bestellen bij Home24. Vanuit je luie stoel naar de Ball Chair in een paar clicks. Nu alleen nog de kleur bepalen….Stijlmagazine-Ball_Chair-5