Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

Design van Nederlandse bodem: MK Switchit

Als ik de pop-up store van MK Switchit binnenloop, dan is het er super druk. Ik heb een afspraak met de oprichtster van MK Switchit, Marielou Buitenhuis. Maar zij staat zo druk schoenendozen in te pakken, dat ik besluit eerst maar even een kop thee te gaan drinken aan de overkant.

Als ik een half uurtje later terugkom, heeft Marielou eindelijk zelf ook even pauze. “Het is hier zo’n gekkenhuis geweest. Ik probeer eigenlijk al de hele dag koffie voor mezelf te zetten, maar het kwam er steeds maar niet van”, zegt Marielou.

MarieLou heeft sinds een paar weken een superschattig winkeltje in de 9 straatjes van Amsterdam. Daar verkoopt ze haar MK Switchit schoenen. Een ingenieus ontwerp: de basis van iedere schoen is gelijk en al naar gelang de rest van je outfit of je bui vervang je de linten. De linten zijn de eyecatchers van de schoen en zijn er in ontzettend veel leuke kleuren.

Hoe ben je op het idee gekomen?

Een paar jaar geleden deed ik de opleiding visual design bij Artemis. Voor mijn afstudeerproject had ze een hele collectie kleding gemaakt en voor de modellen zocht ik toen bijpassende schoenen. Met al die lange meiden was maat 41 geen uitzondering. En voor die maat bleek het knap lastig om goede schoenen te vinden.

Ik herinnerde me toen nog een piepklein winkeltje op Bali, waar ik ooit eens was geweest, dat schoenen op maat kon maken. Daar heb ik het idee van de schoen voorgelegd en zij hebben de rest gedaan.

Ik had er meteen ook een paar voor mezelf besteld en als ik ze dan droeg kwamen er steevast mensen op me af met de vraag waar ik ze had gekocht. Ik zag dus wel kansen en ben de schoen verder gaan door ontwikkelen.

 

Laat je de schoenen nog steeds maken op Bali?

Nee, op Bali is het allemaal handwerk, waardoor er toch altijd kleine verschillen blijven. Dus toen ben ik uitgeweken naar Spanje.

 

Hoeveel modellen schoenen zijn er?

4.

Gaan dit er nog meer worden?

Ja, ik ben druk bezig met het ontwikkelen van laarzen. De basis van de collecties blijft dat je dingen kunt verwisselen. Dus bij de laarzen kun je dan de schacht omwisselen. En verder ben ik bezig met een tas.

 

Ben je nu fulltime bezig met MK Switchit?

Ja, ik ga er helemaal voor.

 

Waar kunnen we de schoen kopen?

Tot 3 juli zit ik hier nog in deze winkel (Berenstraat 24, Amsterdam) en daarnaast zijn de schoenen te koop via de webshop.

De schoenen zijn te koop vanaf €136,50. De linten koop je erbij voor €32,50.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geschreven door: Marjolein Bos, oprichter Stijlmagazine.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *