Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

De kleinste conceptstore ooit: de Thuyskamer

Ik was er al een paar keer voorbij gefietst, maar dit keer won mijn nieuwsgierigheid het van de tijd die ik had. In een klein zijstraatje van de Nieuwendijk in Amsterdam zit de kleinste conceptstore die ik ooit heb gezien. Eigenaresse Heleen heet me vanaf de vide van harte welkom en legt uit dat je bij de Thuyskamer vooral items kunt vinden van lokale, Amsterdamse ontwerpers.

imre bergmann
Gespot én gekocht: een ketting van Imre Bergmann

Hebberig!
Binnen no time spot ik prachtige kettinkjes van keramiek van Imre Bergmann, de ondertussen beroemde fototegels van Teggel,  illustraties van onder andere Kwennie Chang en Aniek Bartels, hangvaasjes van Anne-Floor Nolet en de bijzondere werken van ‘urban jutter’ Malou Cohen. Dat het allemaal in zo’n klein winkeltje past is ongelooflijk én je wordt er heel hebberig van.

header-limonade1

Homemade lemonade
Heleen maakt daarnaast ook nog haar eigen homemade lemonades die even lekker zijn als dat ze eruit zien. Kortom, ik stap voortaan wat vaker van mijn fiets. De Thuyskamer is het waard!

www.thuyskamer.nl
Nieuwe Nieuwstraat 26, Amsterdam