Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

BloG- ¡Hasta la vista Madrid!

In mijn uppie zit ik in La Rollerie te wachten op mijn broodje kipburger en Spaanse frietjes. Een aantal maanden geleden ben ik afgestudeerd en op momenten als deze blijkt piekeren over de toekomst een goed tijdverdrijf. Al jaren dwalen er plannen door mijn hoofd om de wereld te ontdekken. Backpack op mijn rug, van de jungle naar de woestijn, inspirerende mensen ontmoeten en waanzinnige plekken bezoeken. Ja, dat lijkt me gaaf.

Stijlmagazine-Madrid-La-Rollerie
Stijlmagazine-Madrid-La-Rollerie

Aan de wandel
Nu zit ik hier in Madrid, het kleine meisje in de grote vreemde stad. Na een iets langere wandeling dan gepland, ben ik uiteindelijk bij het Koninklijk Paleis beland. Ronddwalen in een gebouw waar iedere kamer zo groot is als mijn gehele ouderlijk huis en de versiering waarschijnlijk nog meer heeft gekost dan de sieradencollectie van alle Nederlandse vrouwen bij elkaar. Vreemd idee, wetende dat het werkeloosheidspercentage in Spanje rond de 50% ligt… Over vreemde ideeën gesproken, ook het feit dat een grote groep mensen besluit naakt te protesteren voor de poorten van het paleis is iets wat ik als dorps meisje niet gewend ben!

Om na deze overdaad de rust in mijn hoofd terug te brengen, besluit ik ‘eventjes’ naar Retiro Park te lopen. Dat bleek dus een understatement, al is het in Madrid heel normaal om afstanden van 5 kilometer te voet af te leggen. Onderweg kom ik een heleboel moois tegen onder de noemer Nuevo Estilo: een jaarlijks terugkerend vierdaags evenement, waarbij er in verschillende versierde straten antiquiteiten en decoratieve spulletjes aangeboden worden. Als je van plan bent volgend jaar rond deze tijd naar Madrid te gaan, hou de site dan in de gaten.

Stijlmagazine-Madrid-Nuevo Estilo
Stijlmagazine-Madrid-Nuevo Estilo

Rastro
Nog meer antiquiteiten en decoratieve spulletjes vind je op de zondagse Rastro, Europa’s grootste openluchtmarkt. Mijn Dalíklok scoor ik hier in een overvol maar ontzettend leuk winkeltje, liefde op het eerste gezicht. Als je deze liefde niet met me deelt (wat ik me overigens niet voor kan stellen), op de Rastro is voor ieder wat wils!

Smullen in stijl
Na al dit gesleur en geslenter heb ik wel behoefte aan een een hapje en een drankje. Geen probleem, want restaurants en bars zijn er genoeg in Madrid! Zo bezocht ik La Tita Rivera, waar je je Sangria of typisch Spaanse Tinto de verano in een leuk blikje geserveerd krijgt.

De menukaart is in het Spaans, maar no worries, de afbeeldingen maken veel duidelijk. Zo kon ik de champignon-salade gemakkelijk ontwijken. Brr…

Tip: mocht je La Tita een bezoekje brengen, loop dan ook even door het pand naar de knusse binnentuin!

Aan de andere kant van Madrid, vlakbij Retiro Park, bevindt zich een zogenaamde tijdschriftenbar: Magasand. Als je net als ik solo op stap bent, is dit een fijne plek. Je doet bij de counter je bestelling, krijgt een mandje met je drankje & een tafelnummer mee en gaat op zoek naar een vrije tafel. Wachten duurt hier niet lang, want je hebt keuze uit tientallen tijdschriften die je op schoot kunt leggen; heerlijk. Ik besluit een Frame uit het rek te pakken en me te verdiepen in hedendaags design.

Casa Decor
Wat blijkt, hedendaags design is een item waar ook in Spanje aandacht aan wordt besteed. Per toeval zie ik in het voorbijgaan de woorden Casa Decor op een gevel staan. Een huis vol decoratie; daar moet ik natuurlijk als de kippen bij zijn. Verschillende Spaanse (interieur)ontwerpers en stylisten hebben zich hier uitgeleefd en de mooiste ruimtes vorm gegeven. Een walhalla in Madrid, wauw!

De jungle en de woestijn heb ik op deze trip niet gezien, maar ik heb inspirerende mensen ontmoet en waanzinnige plekken bezocht. En toch, hoe mooi Madrid ook is; die backpack blijft voorlopig nog wel even in de kast staan…

*Wil je meer foto’s zien van mijn reisje? Bezoek onze Pinterestpagina en ga naar het album ‘Madrid’!

Stijlmagazine-Madrid-Nuevo-Estilo
Stijlmagazine-Madrid-Nuevo-Estilo