Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

Bicycle recycle

Droom jij er ook wel eens van majesteit, sjeik of celebrity te zijn? Te leven in luxe, rond te dwalen in paleizen met enorme kroonluchters aan het plafond? Lolo Palazzo brengt je droom iets dichterbij. Eigenaresse Laurence van Seventer, alias Lolo, ontwerpt indrukwekkende verlichtingsarmaturen gemaakt van – jawel – oud ijzer. copyright ©Katja Rupp PHOTOGRAPHYNieuw leven
Zo’n 15 jaar geleden ging Laurence op zichzelf wonen. Ze bezocht een aantal sloperijen om materiaal te zoeken waar ze zelf mee aan de slag kon gaan. “Ik zag daar zoveel dingen waar ik door geïnspireerd werd”. Laurence had altijd al een fascinatie voor verlichting gehad en vanaf dat moment wist ze het zeker: “Hier moet ik iets mee gaan doen!” Ze leerde de kneepjes van het vak en sinds een aantal jaren blaast ze oud ijzer dan ook nieuw leven in, door er de meest overweldigende lampen van te maken. Plaatstaal, tandwielen, autoveren, maar vooral ook heel veel motor- en fietskettingen: allemaal worden ze hergebruikt.

Van Den Haag tot Ibiza
In principe werkt Laurence vooral op basis van haar eigen smaak: ze produceert wat ze zelf mooi vindt. Gelukkig zijn er genoeg mensen die deze smaak met haar delen. Zo hangen er ontwerpen van haar te schitteren in Restaurant de Basiliek in Den Haag, Danscafé Danzig in Den Haag, maar ook in de Grial, een bar van The Blue Marlin Ibiza. “Met Ibiza heb ik wel wat, het eiland geeft een hele goede energie. Ik ben daar ook met een aantal andere partijen in gesprek, maar daar kan ik nu nog niets over vertellen.”

1001 ideeën
“De toekomst, ja… ik ben net begonnen! Tot nu toe is dit alles één groot leerproces voor me en het kostte veel tijd om de huidige collectie te vormen, maar het lijkt allemaal de goede kant op te gaan. Het liefst spring ik morgen in mijn busje en ga ik twee weken op strooptocht in Nederland, maar ook in België of Frankrijk. Op zoek naar oud ijzer, grote agrarische machines, bij metaalfabrieken en sloperijen langs. Bovendien wil ik ook graag een combinatie gaan maken met andere materialen. Zo heb ik onlangs een partij prachtig kristal uit een oude kristalfabriek gekocht. Ik kan niet wachten ermee aan de slag te gaan! Ik heb nog zo veel ideeën, ik denk momenteel na over ontwerpen voor een bank en een tafel. Ooit heb ik zelfs een cursus meubelrestauratie gedaan. Misschien moet ik dat maar weer eens oppakken?”

De ontwerpen van Lolo Palazzo roepen bij mij maar één gedachte op: “Never knew cycling could lead to recycling in such a classy way!” BALROOM BLITZ 4 Stijlmagazine-LoLoPalazzo-fietskettting.1 Stijlmagazine-LoLoPalazzo-fietskettting.ballroomblitz.1 Stijlmagazine-LoLoPalazzo-fietskettting.4