Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

Beautiful Morocco

Beautiful Morocco
Het hart van de medina in Fez, Marokko, moest worden vernieuwd. Met het behoud van de historische gebouwen, maar met een verbinding naar de toekomst en het rivierfront. Welke architecten wagen zich daaraan? Place Lalla Yeddouna is immers gesticht in de 9e eeuw en de thuisbasis van de oudste universiteit van de wereld!

Stijlmagazine-Place Lalla Yeddouna-Beautiful MoroccoDe architecten van Mossessian & Partners durfden de uitdaging aan te gaan.  En zij kunnen zich dan ook de winnaars noemen van de MIPIM Architectural Review Future Project Awards 2014 in de categorie ‘The Cultural Regeneration’.

Duurzame foefjes
Door het combineren van oude en nieuwe bouwtechnieken, ontstaat er een unieke, nieuwe maar toch vertrouwde medina. Vol met duurzame en energiebesparende foefjes. Zo worden de gevels bijvoorbeeld gekoeld door een eeuwenoude tegeltechniek. Elke binnenplaats heeft zijn eigen identiteit door de prominente kleur. En het opnieuw verbinden van de rivier met een wandelroute door de medina, bleek een gouden greep. Een terechte winnaar, als je van zoiets moois, iets nóg mooiers kunt maken!

Stijlmagazine-Place Lalla Yeddouna-Beautiful Morocco.4Stijlmagazine-Place Lalla Yeddouna-Beautiful Morocco.5Stijlmagazine-Place Lalla Yeddouna-Beautiful Morocco.11Stijlmagazine-Place Lalla Yeddouna-Beautiful Morocco.2Stijlmagazine-Place Lalla Yeddouna-Mossessian & Partners.6Stijlmagazine-Place Lalla Yeddouna-Mossessian & Partners.3Stijlmagazine-Place Lalla Yeddouna-Mossessian & Partners.13