Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

Miniatuur poppetjes

Miniatuur poppetjes

Vandaag is een prima dag om een winterse wandeling te maken in een slagroomlandschap of op maanexpeditie te gaan op een Crème brûlée. Nee… ik ben niet gek geworden, laat mij je gewoon even meenemen in de kunst food fotografie van Minimiam.

Minimiam bestaat uit een kunstenaarsechtpaar die zich vooral bezighoudt met de kleine dingen in het leven. De Japanse Akido Ida en Franse Pierre Javalle studeerden samen in Parijs aan de Arts Decoratifs.

Stijlmagazine-Minimiam
Akido Ida en Franse Pierre

Passie voor stripboeken
In zijn jeugd verslond Pierre ieder stripboek waar hij zijn hand op kon leggen. Aangetrokken door illustraties en fotografie was zijn kunstopleiding dan ook een toevluchtsoord. Hier kon zijn creativiteit tot uiting komen.

Erkende food fotografe
Akido Ida heeft net als haar man een passie ontdekt tijdens haar jeugd: gastronomie. Het is dan ook niet gek dat zij een zeer erkende food fotografe  is geworden. Haar werk zie je terug in meer dan 30 kookboeken over de hele wereld.

Stijlmagazine-Minimiam.11Stijlmagazine-Minimiam.6.A

Je kunt je er wat bij voorstellen als je het werk van deze twee fotografen samenvoegt… dat worden unieke beelden met een bijzondere knipoog. Kunst food fotografie ontwikkeld met kleine miniatuur poppetjes die een rol krijgen in hun werk. Magisch.

Tweeluiken met een knipoog
Meer dan 60 tweeluiken hebben zij inmiddels gemaakt. Het eerste toont een grappige of vreemde scene in een bepaalde omgeving. En de tweede scene zoomt uit en laat de culinaire context zien. Doel: een glimlach op je gezicht toveren. Nou, dat is gelukt!

Wie wil nu niet backpacken in een landschap van Ben & Jerry’s of op bedevaart op een overheerlijk gebakje.

stijlmagazine-minimiam.13Stijlmagazine-minimiam.12
Stijlmagazine-minimiam-1
Stijlmagazine-Minimiam.10.å
Stijlmagazine-Minimiam.10
Stijlmagazine-minimiam.5
Stijlmagazine-minimiam.4
Stijlmagazine-minimiam.3
Stijlmagazine-minimiam.2
Fietsen over banenen-Mimimiam- food kunst

Mini Minimiam Photos: Pierre Javelle and Akiko Ida

Geanimeerde kunstwerkjes bekijken? Lees dan eens over Ofsparrow